Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

China belooft lastenverlichting voor bedrijven

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China wil de lasten voor particuliere bedrijven verlagen. Verder zet Peking de deur open voor investeringen in sectoren als olie en gas, telecommunicatie en spoorwegen. De stap maakt onderdeel uit van een plan van China om oude handelsroutes nieuw leven in te blazen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De economie van China groeit momenteel op het langzaamste niveau in dertig jaar. Dat zorgt er ook voor dat particuliere bedrijven in toenemende mate geconfronteerd worden met een moeilijkere toegang tot kapitaal.

China wil nieuwe investeerders aantrekken. Het land staat daarom toe dat fondsen in handen van vermogensbeheerders en verzekeraars kunnen beleggen in private equity-fondsen. Daarmee wordt de worsteling van sommige particuliere bedrijven mogelijk verlicht.

Ook zal Peking financieringskosten voor kleinere particuliere bedrijven verlagen en zal financiële instellingen proberen op te richten die voornamelijk diensten aan deze bedrijven verlenen. China belooft verder de rechtsbescherming voor privébedrijven en de bezittingen van ondernemers te verbeteren.