Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Topper tussen Gent en Club Brugge onbeslist

GENT (ANP) - AA Gent heeft tegen koploper Club Brugge de ongeslagen status op eigen veld in de Belgische voetbalcompetitie behouden. Tegen koploper Club Brugge werd het 1-1. Het was het tweede gelijkspel in de Ghelamco Arena waar Gent de andere acht duels dit seizoen had gewonnen. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bleef 10 punten.

Brugge had zich donderdag nog ten koste van Anderlecht geplaatst voor de halve finales van het Belgische bekertoernooi. De ploeg van trainer Philippe Clement stond meteen onder druk in Gent waar de thuisploeg kansen kreeg via de Oekraïense aanvaller Roman Jaremtsjoek. Gent bleef het meest dreigend, maar Brugge gaf verdedigend weinig weg en nam in de 57e minuut zelfs de leiding. Uit een voorzet van invaller Eduard Sobol kopte de Nigeriaan Dennis raak: 0-1.

Niet veel later voorkwam doelman Simon Mignolet de gelijkmaker door een schot van Sven Kums te keren. Gent bleef drukken en in de 73e minuut werd het alsnog gelijk via aanvoerder Vadis Odjidja Ofoe. Kums raakte kort erna nog de lat.