Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerste Nederlandse titel voor schaatser Krol

HEERENVEEN (ANP) - Thomas Krol heeft in Heerenveen eindelijk zijn eerste Nederlandse titel binnen. De 27-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma schreef bij de NK afstanden in Thialf de 1500 meter op zijn naam. Krol, die vorig seizoen al de wereldtitel veroverde op de schaatsmijl, zegevierde in een prima tijd: 1.43,86.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ploeggenoot Patrick Roest eindigde op ruime afstand op de tweede plaats met een tijd van 1.44,78. Koen Verweij, tweevoudig Nederlands kampioen op deze afstand, pakte brons met een tijd van 1.45,89. Sven Kramer, tegenstander van Roest in de laatste rit, moest genoegen nemen met de achtste tijd (1.47,43).

Kjeld Nuis kon zijn Nederlandse titel op de schaatsmijl niet verdedigen. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder moest zich afmelden voor de NK afstanden wegens een zware griepaanval. Hij hoopt in aanmerking te komen voor aanwijsplekken, met name voor de WK afstanden half februari in Salt Lake City. De selectiecommissie langebaan neemt daarover na de schaatsdriedaagse in Thialf een beslissing.