Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Belgische voetbalfans ook kritisch op BeNeLiga

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Niet alleen de Nederlandse voetbalfans zijn kritisch op de mogelijke komst van de BeNeLiga, ook in België zien de supporters er weinig in. Uit onderzoek van accountantskantoor Deloitte kwam naar voren dat het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal zowel sportief als financieel baat kan hebben bij een gezamenlijke competitie. Elf clubs, zes uit Nederland en vijf uit België, gaan de komende maanden daarom een concreet voorstel uitwerken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Die plannen duiken steeds meer op, maar ik word er niet wijzer van", zegt voorzitter Eddy Janssis van Belgian Supporters, het overkoepelende orgaan van voetbalfans in België. "Wat er exact in de studies van Deloitte staat, weten we niet. Veel vragen, weinig antwoorden."

Volgens Janssis zitten de Belgische voetbalfans niet te wachten op een BeNeLiga. "Ik begrijp dat Anderlecht - Ajax een boeiender affiche is dan pakweg Anderlecht - Kortrijk, maar is er in die studie ook rekening gehouden met de reistijden en de hoge veiligheidsmaatregelen in Nederland?" De Belgen willen de krachten bundelen met het Supporterscollectief Nederland, dat zich ook kritisch uitliet over een BeNeLiga.