doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

En dan kan je door de coronacrisis ineens je hypotheek niet meer betalen

De coronocrisis heeft niet alleen impact op ons maatschappelijk leven en de algemene economie: veel mensen voelen hem nu al in hun eigen portemonnee.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
En dan kan je door de coronacrisis ineens je hypotheek niet meer betalen

Horeca

Zodra de maatregelen van de overheid bekend werden gemaakt, wist horeca Nederland: dit gaat pittig worden. Gelukkig is er inmiddels overheidssteun aangeboden, maar alsnog: veel horecaondernemers zien het somber in. Maar niet alleen horeca-ondernemers hebben het moeilijk: ook kappers zitten in zwaar weer, net als fysiotherapeuten, masseurs, sportinstructeurs, nagelstylisten.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Kleine ondernemers

De hoek die het hardst getroffen wordt is die van de kleine ondernemers. Of je nou een restaurant drijft, een kapperszaak, een foodtruck: een klein spaarpotje is er meestal wel, maar een paar slechte maanden hakken er al snel in. Dus misschien kan je je zaak nog wel financieel redden, maar hoe red je het zelf dan? Praktischer gezegd: hou je in de maand nog wel genoeg over om gewoon boodschappen te doen en je hypotheek te betalen?

Hypotheekpauze

Gelukkig hebben een aantal grote banken besloten om een noodplan op te zetten. De vier grootste hypotheekverstrekkers geven hun klanten de kans om hun hypotheek drie maanden stop te zetten, zonder extra rente, kosten en met behoud van recht op hypotheekrenteaftrek. Dit betreft de volgende banken: ABN AMROINGRabobank en de Volksbank (moederbedrijf van SNS Bank, RegioBank, ASN Bank en BLG Wonen).

Lening

Dat is gelukkig een stap in de goede richting. Voor wie moeite had zijn hypotheek te betalen, hoeft nu in ieder geval niet direct een lening aan te vragen. Dat is altijd nog een optie, al zal er dan wel rente moeten worden betaald. Al zien de banken wel meer vraag naar extra rood staan op betaalrekeningen, waar stevige rentes over moeten worden betaald. Ook is 'maximaal lenen' een populaire zoekterm. 

Gelukkig geeft de drie maanden hypotheekpauze kleine ondernemers in ieder geval een beetje ademruimte. Ook bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld overwaarde op winkel- of bedrijfspanden te verzilveren. Al verschillen de specifieke regels wel per bank, dus voor wie hier aanspraak op wil maken: neem contact op met je bank om jouw situatie door te spreken. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws