Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Voetbal
3

Regi Blinker: ‘Die kinderachtige haat tussen Rotterdam en Amsterdam gaat nergens over’

De naam Regi Blinker (47) is ook twintig jaar na zijn laatste wedstrijd in De Kuip nog stevig verbonden aan Feyenoord. D...

De naam Regi Blinker (47) is ook twintig jaar na zijn laatste wedstrijd in De Kuip nog stevig verbonden aan Feyenoord. De voormalig linksbuiten dook laatst ineens op in Studio Voetbal, maar ambities als analyticus heeft hij niet. Wél als voetbalmakelaar. “Er lopen een hoop cowboys rond, dat slaat helemaal nergens op.” Dit is een GRATIS voorstukje van het interview uit de nieuwe Panorama.

Je dook laatst opeens op bij Studio Voetbal. Veel mensen reageerden dat ze voor het eerst in tijden niet in slaap waren gevallen.

“Ik kijk zelf vaak en ik vind dat je daar een serieus gesprek over voetbal kan hebben, maar ze hebben mij vooraf wel verteld dat ze bepaalde zaken anders willen aanpakken. Ze willen een ander geluid, daarom was ik uitgenodigd.”

Wat voor geluid breng jij?

“Ik denk dat ze bedoelden dat er een lach bij mag. Wat vrolijker.”

Lees ook ons interview met Bas Nijhuis: 'Ik droom van het WK'

Ambieer je een een carrière als analyticus?

“Nee, absoluut niet! Ik wil best vaker langskomen, maar meer ook niet. Ik ben met heel andere dingen bezig.”

Je raakte geëmotioneerd bij het zien van de beelden uit 1993, toen je kampioen werd met Feyenoord. Zit het zo diep?

“Nou, het gekke is dat het inderdaad diep zit, maar dat kwam er pas uit toen ik de beelden zag. Ik schrok er zelf ook van. Wat me het meest raakte was de Coolsingel. Al die mensen. Jezus, man. Op het moment zelf heb je dat niet zo door. Dan doet het wat anders met je. Ik herbeleefde het nu weer. En de beelden als voetballer had ik ook lang niet gezien. Dat lange haar en dat dartelen vond ik ook mooi om te zien.”

Lees ook ons interview met Hans Kraay Jr.: 'Jasje gooien, paardenlul'

Je bent inmiddels eigenaar van het platform Life After Football. Hoe ging jouw leven na het voetbal?

“Ik was zoekende en dan ben je eigenlijk al te laat. Ik heb even gewerkt als scout voor het bedrijf van makelaar Rob Jansen en vanuit die organisatie wilde ik een geluid maken dat we er ook na hun carrière nog zijn voor de spelers. Want dan heb je een probleem, hoor. Tenminste, als je er nog niet goed over hebt nagedacht. Ik wilde eerst een brochure laten drukken met interviews met oud-voetballers. Toen heb ik gesproken met bladenmakers, bedacht hoe de kosten gedekt moesten worden en uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een volwaardig magazine met een website en verschillende events.”

Lees ook ons interview met Kees Jansma: 'TV-commentaar is nu behang'

Je kantoor zit in Amsterdam. Hoe vaak zijn de ramen al ingegooid?

“Nog nooit. Ik heb dat gedoe nooit zo gehad. Die kinderachtige haat tussen Rotterdam en Amsterdam gaat nergens over. Als Feyenoord tegen Ajax speelt mag er gezongen worden en mag er best een sfeertje hangen, maar na de wedstrijd moet het voor mij afgelopen zijn. Weet je dat we in mijn Feyenoord-tijd regelmatig met de hele selectie gingen stappen in Amsterdam? Zaten we in La Bastille. Daar werden we gewoon heel hartelijk ontvangen.”

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete interview van onze redacteur Jarry Popelier met Regi Blinker? Je leest het in editie 49 van Panorama, die nu in de winkels ligt. Je kunt het blad ook via onze website bestellen, of op Blendle lezen.