Door: Redactie Panorama
Voetbal

Het huilen is al begonnen: PSV wil niet met de Ajax- en Feyenoordbal spelen!

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag kunnen we, na lang, héél langwachten, eindeli...

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag kunnen we, na lang, héél lang
wachten, eindelijk roepen: DE BAL GAAT WEER ROLLEN IN DE EREDIVISIE!

Althans, dat hopen we. Vandaag trappen ADO Den Haag en FC Utrecht het voetbalseizoen 2017-2018 in het Cars Jeans Stadion af met de officiële Eredivisiebal, ook wel de Derbystar Eredivisiebal. Daarmee wordt dit seizoen in elk Eredivisiestadion gevoetbald, behalve in de Kuip en in de Johan Cruijff Arena. Zowel kampioen Feyenoord en Ajax hebben namelijk een lucratief contract met Adidas getekend en dat Duitse sportimperium ziet natuurlijk niet graag de bal van de concurrent in het doel ploffen.

Competitievervalsing? Dat vinden ze in Eindhoven, bij PSV, natuurlijk wel. In het Algemeen Dagblad komt PSV-teammanager Mart van den Heuvel schuim op zijn lippen tekort om zijn ongenoegen te uiten. Hij zegt dat hij elk seizoen apart ballen inkoopt bij Adidas als zijn club
naar de Kuip of de Johan Cruijff Arena moet. Van den Heuvel: “Je krijgt korting als je 20 of 30 ballen in één keer bestelt, maar je moet nog steeds betalen.”

Een andere en goedkopere optie zou zijn om, als PSV tegen Feyenoord of Ajax speelt, een paar Adidas-ballen op te halen in Rotterdam of Amsterdam en een week later weer terug te brengen. Maar daar peinst Van den Heuvel niet over: “Ik zeg eerlijk: dát gaat me net te ver. Als concurrent is dat mijn eer te na.”

Ergens heeft ie wel gelijk natuurlijk, onze Mart. Het zijn weer privileges van de grote jongens ten opzichte van de kleinere. Maar een beetje profvoetballer speelt met elke bal, op elk veld en onder alle weersomstandigheden. Huilen om een bal, nog vóórdat het seizoen begonnen is, benadrukt alleen maar dat je echt lijdt aan het calimero-complex. En daar maak je geen vrienden mee.

De bal is rond en ik ben klein, en dat is niet eerlijk, o nee!

Voorspelling: PSV-AZ (met Derbystar-bal) 2-1

M. Jacobs

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws