Door: Jeroen Kraak
Voetbal

Geen kaartjes voor de finale van Ajax: wat nu?

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: kaartjes voor Ajax.

Tja, daar sta je dan. Staat jouw club voor het eerst sinds 22 jaar weer in een finale en jij hebt geen kaarten. En dat terwijl die volgevreten bobo’s ze wel allemaal hebben.

In totaal kregen de Ajax-supporters 10.000 kaarten voor de finale en tegenstander Manchester United precies hetzelfde. Dat terwijl het stadion over ruim 50.000 plaatsen beschikt. De rest is voor neutrale fans, maar vooral voor sponsoren en vriendjes van de UEFA. Waarom niet beide clubs het dubbele aantal geven? Dan heb je nog 10.000 plekken over voor supporters en de neutrale fan? Dat is meer dan genoeg.

Marktplaats

Maar goed, op dit moment is het niet anders, dus je moet er maar mee dealen. Natuurlijk zijn er altijd wel ergens te koop, al dan niet illegaal. De neutrale kaarten zijn door de voetbalbond al vergeven, maar op marktplaats zijn ze nog wel in de aanbieding. Daar staan de meeste kaarten te koop tussen de €950 en €1000 per stuk. De goedkoopste zijn rond de €600, maar die advertenties staan er al sinds gisteren op. Grote kans dat ze dus weg zijn. Op Ebay staat een kaartje voor $465, die verkocht wordt door iemand in Turkije. Tja, of je die man wel kunt vertrouwen, is het tweede.

Gevaar

Het grote gevaar is dat alle kaarten op naam staan. Heb je net een dure vliegreis en hotel geboekt, kom je wellicht het stadion niet in, dus wordt het kijken in een café. Maar dan heb je nog meer pech, aangezien je voor alcohol in Zweden meer betaalt. Daar kost een biertje aan de bar gemiddeld €6,74.

Feyenoord

Toch kan het altijd nog erger. Kaarten voor de kampioenswedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord gingen voor duizenden euro's over de toonbank. Dat ging slecht om een Eredivisie-duel. Het lullige was dat Feyenoord geen eens die wedstrijd kampioen werd. Die fans hebben letterlijk hun geld verbrand. Of beter gezegd: zij hebben een aantal Excelsior-supporters een vakantie op de Bahama's cadeau gedaan.

Lees ook: Naar een scherm kijken in de Kuip? 200 euro (en we werden nog bijna opgelicht ook!)

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws