Voetbal

Frank de Boer naar Crystal Palace: waar is het fout gegaan?

Elke vrijdag blikken we vooruit op het aankomende sportweekend. Behalve vandaag, want Frank de Boer staat op het punt om...

Elke vrijdag blikken we vooruit op het aankomende sportweekend. Behalve vandaag, want Frank de Boer staat op het punt om zijn trainersloopbaan om zeep te helpen.

Frank de Boer is op weg naar Londen, naar Crystal Palace om precies te zijn, afgelopen seizoen als 14de geëindigd in de Premier League. Nu kunnen we ons tijden herinneren dat trainers die eerst Ajax vier keer kampioen maakten en vervolgens naar een grote club verkasten (Internazionale) de clubs voor het uitzoeken hadden, ook al liep je hier en daar (weer Internazionale) een tikkie op. Maar die tijden zijn voorbij.

Frank de Boer had een aanbieding van Club Brugge en Southampton op zak (o, wat een weelde), maar toen het daarna stil bleef en Londen riep (niet eens Tottenham Hotspur, Arsenal of West Ham United) moest hij wel gehoor geven aan de lokroep. Die Eurostar door de Kanaaltunnel komt maar één keer voorbij.

Die stopte dus op Selhurst Park, de thuishaven van Crystal Palace. Frank stapte uit, lulde iedereen in de bestuurskamer onder de tafel waarna hij, zo schrijft De Telegraaf, “met stip op één staat en dat de onderhandelingen over een contract in Engeland in rap tempo worden voortgezet.” De kans dat Frank op 12 augustus tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen het gepromoveerde Huddersfield Town op de bank zit, is dus groot. En, nog beter: de kans dat hij na één speelronde in de Premier League bovenaan staat, is dan ook niet klein.

Maar… moet Frank blij zijn met een club als Crystal Palace? Was er dan echt geen andere club in Engeland of Duitsland, de twee landen waar hij het liefst als trainer aan de slag gaat, die in hem geïnteresseerd waren? Wat is er in godsnaam fout gegaan met Frank? Toch te lang getreuzeld om weer aan de slag te gaan na het debacle in Milaan? Valt er überhaupt wat te winnen op Selhurst Park of helpt hij op voorhand zijn trainerscarrière om zeep?

We gunnen hem alle succes, maar we vrezen het laatste.

M. Jacobs.