Door: Jeroen Kraak
Voetbal

Frank de Boer is de ideale trainer voor Oranje (omdat geen enkele weldenkende coach wil)

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Met vandaag het ontslag voor Frank de Boer. Het was het weekendje we...

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Met vandaag het ontslag voor Frank de Boer.

Het was het weekendje wel voor Frank de Boer – beter gezegd niet. De voetbaltrainer verpulverde met zijn ploeg een 92 jaar oud record en dat was er niet eentje om trots op te zijn. Het team is sinds Preston North End de enige ploeg die in vier wedstrijd niet een keer wist te scoren. Daarnaast is Frank de Boer met zijn ontslag de kortst zittende trainer in de Engelse Premier League. Hij hield het maar 2,5 maanden vol. En dan te bedenken dat Liverpool de enige topploeg is die hij is tegengekomen. Zelfs tegen clubs als Burnley en Huddersfield kon zijn ploeg niets creëren. Dat is voldoende reden voor zijn club Crystal Palace om hem te ontslaan.

Het pijnlijke is dat het de tweede keer in korte tijd voor de trainer is dat hij vroegtijdig naar huis werd gestuurd. Vorig jaar vond hij zijn Waterloo bij Inter Milan, waar hij geen goede resultaten wist te behalen.

De grote vraag is waar De Boer nu aan de bak kan. In de zomer komt het hoofdcoachschap van het Nederlands Elftal vrij, aangezien super Dick vooral fungeert als tussenpaus. Daarvoor lijkt hij de ideale kandidaat, want geen enkele goed presterende of weldenkende trainer zou in op dit zinkende schip willen stappen. De Boer heeft bovendien bij de keuze van de laatste twee ploegen laten zien dat hij dat geen probleem vindt.

Nu is het moment voor een trainer om in te stappen bij Oranje. Slechter kan haast niet, tenzij hij het voor elkaar krijgt om van Luxemburg te verliezen. En ook krijg je van de KNVB tijd zat om de ommekeer te vinden, ook al bak je er niets van (zie Danny Blind).

Maar goed, het kan ook gewoon goed gaan. Net zoals bij zijn succesvolle tijd bij Ajax kan hij een jong elftal van de grond opbouwen. En eerlijk gezegd deed hij dat zo slecht nog niet. Het zou de ideale plaats voor hem zijn om revanche te pakken en een dikke vinger te geven naar de clubs waar hij niet slaagde. Laten we maar hopen dat drie maal scheepsrecht is!