Door: Jeroen Kraak
Voetbal

Familie slachtoffer rent huilend veld op na horrortackle (VIDEO)

Regelmatig zijn er op de voetbalvelden doodschoppen te zien. Vaak lopen ze goed af, maar soms gaat het ook vreselijk mis...

Regelmatig zijn er op de voetbalvelden doodschoppen te zien. Vaak lopen ze goed af, maar soms gaat het ook vreselijk mis. Zo ook bij de 20-jarige Paraguayaanse voetballer Richard Prieto.

In een wedstrijd tussen de Paraguayaanse teams General Diaz en Nacional ging Prieto alleen op de keeper af en leek een goede kans te hebben om te scoren. De keeper deed er alles aan om een doelpunt te voorkomen. Hij ging zelfs zo ver dat hij de middenvelder een gebroken been schopte.

Na de actie was het hele stadion meteen stil. Hulpdiensten kwamen gelijk het veld op omdat ze zagen dat het met de speler goed mis was. Ook zijn moeder kwam huilend het veld op omdat ze zag dat het niet goed ging met haar zoon. Uiteindelijk wordt ze weggeduwd door de security.

Voorlopig zit de speler aan de kant. De trainer van Nacional zegt echter dat de keeper geen opzet had om de speler te blesseren. Toch neemt hij welwillend het risico om de speler flink te raken.