Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: The Rock vecht voor zijn leven!

Remakes. De één is groot fan van het welbekende Hollywoodfenomeen om al dan niet bij gebrek aan creatieve...

Remakes. De één is groot fan van het welbekende Hollywoodfenomeen om al dan niet bij gebrek aan creatieve inspiratie een oude film met een andere cast in een nieuw jasje te gieten, de ander gruwelt ervan. Ook de laatste jaren hebben we weer vele remakes in de bioscoop voorgeschoteld gekregen. Van The Magnificent Seven, Pete's Dragon, Ben Hur en Cabin Fever tot Chips, Point Break en Poltergeist. Stuk voor stuk oude films die in de voorbije twee jaar opnieuw zijn uitgebracht. Bij het horen van het nieuws dat ook van de film Jumanji uit 1995 een nieuwe versie zou verschijnen ontplofte het internet zo'n beetje. Want waarom zou je in hemelsnaam zo'n geweldig leuke film met de veel te vroeg overleden Robin Williams in de hoofdrol opnieuw uitbrengen?

Lees ook: TrailerTrash Cult of Chucky

Maar een spelletje?

Het simpele antwoord: geld. De originele Jumanji bracht 22 jaar geleden meer dan een kwart miljard euro op en maakte het tot één van de best bezochte films van dat jaar. Het verhaal is ook gewoon geinig. De jonge Alan Parrish verdwijnt na het spelen van een door hem gevonden spel – Jumanji – in de bordgame om pas decennia later weer vrij te komen wanneer twee kinderen hem terug naar hun wereld dobbelen. De volwassen Alan (Robin Williams) heeft al die tijd in een verschrikkelijke jungle gezeten, maar ontdekt na zijn vrijlating dat ook enkele andere wezens vanuit het spel in de echte wereld terecht zijn gekomen. Om alles weer te herstellen en een mogelijke catastrofe te voorkomen, moeten Alan, de kinderen Judy en Peter en Alan's vroegere vriendinnetje Sarah Jumanji uitspelen met alle gevolgen van dien...

Lees ook: TrailerTrash Shot Caller

Check die trailer

De angst dat de nieuwe Jumani, voor het onderscheid Jumanji: Welcome to the Jungle geheten, een kopie van het origineel is blijkt ongegrond. Hollywood kán namelijk heus wel creatief zijn wanneer ze dat wil en dus draait de nieuwe Jumanji om vier jongeren die het spel spelen en gezamenlijk in de vreselijke jungle terecht komen. Niet als zichzelf, maar als vier bijzondere karakters: Professor Shelly Oberon (Jack Black, School of Rock, King Kong), Ruby Rondhouse (Karen Gillan, Guardians of the Galaxy, Dr Who), Moose Finbar (Kevin Hart, Ride Along, Get Hard) en Dr. Smolder Bravestone (Dwayne 'The Rock' Johnson, Furious 6, Baywatch). Met Jack Black en Kevin Hart als klunzige komieken en Johnson en Gillan voor het avontuur belooft ook deze Jumanji volop spektakel en vermaak. Tenminste, zo lijkt het. Is het wat? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Jumanji: Welcome to the Jungle is vanaf donderdag 21 december in de bioscoop te zien.