Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: Ready Player One van Steven Spielberg!

Als er één regisseur rondloopt in Hollywood die de status van iconisch heeft verworven, dan is het Steven...

Als er één regisseur rondloopt in Hollywood die de status van iconisch heeft verworven, dan is het Steven Spielberg wel (op de voet gevolgd door mannen als Martin Scorsese, Clint Eastwood en inmiddels toch ook wel Christopher Nolan). De inmiddels 70-jarige veteraan uit het vak trakteerde ons sinds zijn eerste film Firelight uit 1964 op tientallen andere films met daartussen ware pareltjes als Jaws (1975), de Indiana Jones trilogie (het verschrikkelijk slechte deel 4 vergeven we hem), Close Encounters of the Third Kind (1977), E.T. (1982), Jurassic Park (1993), Schindler's List (1993) en Saving Private Ryan (1998), om er maar een paar te noemen. En dan hebben we het niet eens over de bijna tweehonderd films die hij heeft geproduceerd. Met een geschat eigen vermogen van dik vijf miljard euro is de man meer dan binnen. Maar op zijn lauweren rusten? Geen denken aan. De komende vier jaar mogen we elk jaar nog minimaal één film van hem verwachten. Te beginnen met Ready Player One.

Lees ook: TrailerTrash Star Wars: The Last Jedi

OASIS

Gebaseerd op het gelijknamige science fiction boek uit 2011 van Ernest Cline vertelt Ready Player One het verhaal van de jonge Wade Watts (Tye Sheridan – X:Men Apocalypse) die in het jaar 2045 leeft in een wereld die op instorten staat. De mensheid zoekt een uitvlucht in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Oscarwinnaar Mark Rylance – Bridge of Spies). Wanneer Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Wat volgt laat zich raden: er ontstaat een ware jacht die de wereld in haar greep houdt. Ook Wade besluit mee te doen, en raakt verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Lees ook: TrailerTrash Geostorm

Check die trailer

Met Ready Player One brengt Spielberg een wereld naar het witte doek die voor velen nu nog klinkt als toekomstmuziek, maar die wel steeds meer werkelijkheid zou kunnen worden. De digitalisering gaat al ver, maar wat wanneer deze doorslaat en de mensheid zichzelf in een online schijnwereld verliest? Een gruwelijke gedachte, maar tegelijkertijd ook een fascinerend onderwerp voor een film. En laat het maar aan good-old Steven Spielberg over om daar vervolgens een spectaculair geheel van te maken. De eerste beelden ogen in elk geval al veelbelovend, maar geloof ons niet meteen op onze donkerbruine ogen, check die trailer en oordeel weer vooral lekker zelf!

Ready Player One is vanaf donderdag 29 maart 2018 in de bioscoop te zien.