Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: Oh nee, Chucky is terug!

Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat de wereld in de horrorklassieker Child's Play werd verrast door misschien we...

Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat de wereld in de horrorklassieker Child's Play werd verrast door misschien wel de meest onwaarschijnlijke moordenaar die ooit in een film te zien is geweest: een op het oog doodeenvoudige kinderpop. Maar deze zogeheten Good Guy Doll blijkt vlak voordat een onwetende alleenstaande moeder dit populaire speeltje koopt bezeten te zijn door de voortvluchtige seriemoordenaar Charles Lee Ray (gespeeld door Brad Dourif, Lord of the Rings, Dune, Halloween). De jongen die het presentje krijgt, Andy Barclay (gespeeld door de dan 7-jarige Alex Vincent) is in eerste instantie dol op zijn nieuwe speelmaatje die hij Chucky noemt. Tot hij er langzamerhand achter komt dat de vele moorden die zich in zijn omgeving afspelen allemaal in de richting van zijn plastic pop wijzen.

Lees ook: TrailerTrash Shot Caller

James Bulger

De film Child's Play hield volwassenen op het puntje van hun stoel en bezorgde kinderen die zo onverstandig waren om de horror te bekijken maandenlang slapeloze nachten. Geen wonder dus dat er al snel een tweede (Child's Play 2, 1990) en een derde deel verscheen (Child's Play 3, 1991). Wanneer in 1993 twee Britse tieners na het zien van Child's Play 3 in een poging de gruwelijkheden in het echt na te spelen de 3-jarige peuter James Bulger ontvoeren, vermoorden met stenen en metalen staven en zijn lichaam laten overrijden door een passerende trein, reageert de wereld geschokt. Kan het dat een horrorfilm kinderen aanzet tot moorden? Een dan al geplande vierde Child's Play film blijft hierna jarenlang op de plank liggen, totdat de killer pop in 1998 ineens terugkeert in de deels parodie-horrorkomedy Bride of Chucky. Die film zelf is een niemendalletje maar herlanceert Chucky's killer-carrière.

Lees ook: TrailerTrash American Assassin

Check die trailer

Na Seed of Chucky in 2004 en Curse of Chucky in 2013 is er nu dus Cult of Chucky, waarin Nina Pierce (Fiona Dourif, inderdaad de dochter van) na het verslaan van Chucky de film uit 2013 in een gesticht heeft gezeten omdat niemand haar verhaal van een moordende pop gelooft. Als therapie geeft haar psychiater Nina een gloednieuwe Good Guy Doll, maar wanneer kort hierna in en rond het gesticht weer een hele reeks nieuwe bijzondere moorden plaatsvinden wijzen alle vingers opnieuw één richting uit. Is het toeval of is Chucky terug? En zorgt dat voor een goede en vermakelijke horrorfilm? Check die trailer en oordeel vooral weer zelf!

Cult of Chucky is vanaf donderdag 28 september in een select aantal bioscopen te zien en verschijnt de week daarna op DVD en Blu-ray.