Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: griezelen met Flatliners!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op het vervolg op de cultilm Flatliners.

In 1990 lanceerde de horror-thriller Flatliners van regisseur Joel Schumacher (Batman & Robin, Phone Booth) de carrière van drie jonge acteurs die het net aan het maken waren in het acteerwereldje. Kiefer Sutherland had eerder al in The Lost Boys en Young Guns gespeeld, maar zou het pas met de televisieserie 24 écht maken. Kevin Bacon kenden we al van Footloose en de eerder in 1990 verschenen culthorror Tremors en maakte later onder meer Hollow Man met regisseur Paul Verhoeven. En dan was er natuurlijk ook nog ene Julia Roberts, die vlak ervoor in Steel Magnolias schitterde en daarna een Oscar won voor de titelrol in Erin Brockovich. Drie acteurs die allen al bijna dertig jaar een begrip zijn in de heuvels van Hollywood. De film waar gezamenlijk in doorbraken krijgt 27 jaar later een vervolg, met nieuwe en eveneens zeer talentvolle jonge acteurs. De titel? Lekker simpel: wederom Flatliners.

 Lees ook: TrailerTrash Rough Night

Leven na de dood

In het origineel uit 1990 experimenteert een groepje medische studenten in het geheim met bijna-doodervaringen door een hartstilstand te forceren. Het doel van de experimenten is het ontdekken van een eventueel leven na de dood, maar na elke nieuwe sessie blijkt dat de betreffende deelnemer geconfronteerd wordt met ingrijpende gebeurtenissen uit zijn of haar verleden en elk van hen komt daardoor met zijn geweten in de problemen. Het gaat zover dat ze één voor één ten onder dreigen te gaan aan de spoken uit hun verleden. Nu, 27 jaar later is er een nieuwe groep iets té enthousiasten jongeren die opnieuw vrij achteloos met de dood aan de gang gaat.

 Lees ook: TrailerTrash American Made

Check die trailer

Van de nieuwe lichting acteurs die deze tweede Flatliners maken is de 30-jarige Ellen Page met afstand de bekendste dankzij geweldige rollen in films als Juno, Inception en X-Men: Days of Future Past. Maar ook Vampire Diaries actrice Nina Dobrev, Rush acteur James Norton en Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) zijn talentvolle jonge acteur die we de komende jaren ook zeker nog vaker voorbij zullen zien komen. En dan is er nog één grote bonus: er keert ook nog iemand van de originele cast terug: Kiefer Sutherland. Doet de nieuwe Flatliners eer aan het origineel of mag het niet in de schaduw van diens voorganger staan? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

 

 Flatliners is vanaf woensdag 27 september in de bioscoop te zien.