Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: de wereld gaat naar de klote!

De Amerikaanse scenarioschrijver Dean Devlin en zijn regisserende Duitse makker Roland Emmerich golden vanaf begin jaren...

De Amerikaanse scenarioschrijver Dean Devlin en zijn regisserende Duitse makker Roland Emmerich golden vanaf begin jaren negentig bijna tien jaar lang als hét actieduo van Hollywood. Gezamenlijk maakten de heren spektakelfilms als Universal Soldier (1992), Stargate (1994), Independence Day (1996) en Godzilla (1998), waarna de twee besloten om op eigen benen te gaan. Daar waar Emmerich sindsdien nog The Day after Tomorrow (2004), 10.000 B.C. (2008), 2012 (2009) en Independence Day: Resurgence (2016) maakte, bleef het bij Devlin lange tijd vrij stil. De inmiddels 54-jarige New Yorker stortte zich op televisieseries als The Librarians en Leverage, maar keert nu met de rampenfilm Geostorm terug naar zijn oude liefde: films. Als scenarioschrijver, maar ook als regisseur.

Lees ook: TrailerTrash Jumanji: Welcome to the Jungle

Vrouwelijk schoon

Emmerich maakte met The Day after Tomorrow en 2012 al twee films waarbij de wereld door natuurrampen naar de klote gaat. En wat zijn maatje kan, dat kan Devlin ook. Met zijn blockbuster Geostorm (budget: 175 miljoen euro) en acteurs Gerard Butler (300, RocknRolla), Ed Harris (The Rock, The Abyss) en Andy Garcia (The Godfather: Part III, The Untouchables) zijn koste nog moeite bespaard om het in elk geval aan de productiezijde helemaal tiptop in orde te hebben. Om nog maar niet te zwijgen over de woest aantrekkelijke actrice Abbie Cornish (Limitless, RoboCop) die voor het immer gewenste vrouwelijk schoon zorgt.

Lees ook: TrailerTrash Cult of Chucky

Check die trailer

Dan het verhaal: wanneer de klimaatverandering het voortbestaan van de aarde bedreigt, verenigen regeringen wereldwijd zich in de creatie van de Dutch Boy Program. Dit programma koppelt een groot netwerk van satellieten die gewapend met technologieën om natuurrampen af te wenden jarenlang zorgen voor een natuurrampvrije wereld. Maar goed, dat gaat op een bepaald moment dus mis. En goed ook! Moeder Natuur laat zich niet bewingen en slaat na twee jaar keihard terug met het grootst mogelijk natuurfenomeen denkbaar: een allesvernietigende geostorm. Lukt het Butler en de anderen om de totale destructie van de aarde te voorkomen en – nog belangrijker – levert het ook een goede film op? Check snel die trailer en oordeel vooral zelf!

Geostorm is vanaf donderdag 19 oktober in de bioscoop te zien.