Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: de ultieme bajesfilm!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de spannende bajesfilm Shot Caller.

We zien de laatste tijd steeds vaker dat grote Hollywoodsterren niet te beroerd zijn om in een grote televisieserie op te draven (we noemen alleen maar een Kevin Spacey die met House of Cards het hele niveau van series naar een hoger plan heeft getild). Maar het komt tegenwoordig ook veel meer voor dat een rol in een goede tv-show ook voor dan nog onbekende acteurs dé ideale springplank is naar de bioscoop. Idris Elba (The Wire, Luther), Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) en Jon Bernthal (The Walking Dead) zijn inmiddels allemaal ook in de filmwereld graag geziene acteurs. Laatstgenoemde is vanaf eind augustus te zien in de bikkelharde bajesfilm Shot Caller en krijgt daarbij assistentie van hoofdrolspeler Nikolaj Coster-Waldau, beter bekend als Jaime Lannister uit de eveneens ongekend populaire televisieserie Game of Thrones.

Lees ook: TrailerTrash American Assassin

Verhaallijn

Het perfecte leven van Jacob staat plotseling op zijn kop als hij na een gezellige avond met vrienden aangeschoten achter het stuur stapt en een ongeluk veroorzaakt waarbij zijn beste vriend overlijdt. Jacob wordt veroordeeld tot 7 jaar cel en merkt al snel hoe hard het er binnen de gevangenismuren aan toe gaat. Om te overleven sluit hij zich aan bij een groep neonazi’s en raakt hij steeds verder verwikkeld in de onderlinge gangsterstrijd. Als hij uiteindelijk door één van de leiders onder druk wordt gezet om een gevaarlijke missie uit te voeren tegenover de wreedste misdadigers van Californië, ziet hij nog maar één uitweg…

Lees ook: TrailerTrash First Kill

Check die trailer

Regisseur Ric Roman Waugh maakte in 2008 met Felon al eens eerder een gevangenisfilm (met onder andere Stephen Dorff en Val Kilmer in de hoofdrollen) en lijkt zich dus wel op zijn gemak te voelen achter de tralies. Ook in Snitch uit 2013 met Dwayne 'The Rock' Johnson speelt de bajes een rol. Met Shot Caller laat hij eens te meer zien dat hij de sinistere wereld van gevangenen begrijpt. De film is nog niet uit, maar krijgt nu al een dikke 8 op filmsite IMDB. En dat is dan alleen nog maar op basis van promo's. Is het ook echt een film die de moeite waard is? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Shot Caller is vanaf donderdag 24 augustus in de bioscoop te zien.