Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: de nieuwe van Bruce Willis!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de spetterende actiefilm First Kill.

Met zijn 62 jaar mag acteur Bruce Willis (Die Hard, The Sixt Sense) inmiddels toch wel een echte Hollywoodveteraan worden genoemd. De man die als 'Man Entering Diner as Delaney Leaves' in 1980 zijn filmdebuut maakte in The First Deadly Sin met Frank Sinatra in de hoofdrol is in de loop der jaren zelf ook uitgegroeid tot een van de bekendste acteurs ter wereld. Niet in de laatste plaats door de vele rollen waarin hij een agent speelt. Op de een of andere manier associëren regisseurs hem blijkbaar met autoriteit en het is dan misschien ook niet echt heel verrassend dat Bruce in zijn nieuwste film First Kill opnieuw een agent speelt, een commissaris zelfs. De film zelf is overigens wel heel verrassend!

Lees ook: TrailerTrash Flatliners

Kind van de rekening

First Kill vertelt het verhaal van Will (Hayden Christensen – Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith) een beurshandelaar op het hectische Wall Street die in een poging wat meer tijd met zijn gezin door te brengen naar zijn geboortedorp afreist. In het doorgaans idyllische en doodstille gehucht is net een bankroof gepleegd en wanneer Will en zijn zoontje op een ochtend in het bos gaan jagen, zien ze hoe twee mannen ruziën en de één de ander neerschiet. Vader en zoon ontfermen zich over de zwaargewonde man, die uiteindelijk naast slachtoffer ook één van de bankovervallers blijkt. In een poging om zijn deel van de buit die zijn partner in crime nu gestolen heeft toch nog in handen te krijgen, ontvoert de gewonde bankrover Will's zoon. Wil hij zijn kind levend terugkrijgen, dan moet hij de buit terug roven op de rover. Niet alleen natuurlijk, maar met hulp van de politiecommissaris. Precies: Bruce Willis!

Lees ook: TrailerTrash Rough Night

Check die trailer

Wat volgt is een moeizame en ingewikkelde jacht in het bosrijke en onherbergzame gebied, waarbij Will en Willis moeten kiezen wat ze doen: gaan ze inderdaad achter de ene bankrover aan die zijn partner heeft bedrogen en proberen ze zo de buit te pakken te krijgen in ruil voor Will's zoon? Of besluiten ze direct de jacht de openen op de bankovervaller die nu dus ook ontvoerder is geworden? Met de regie in handen van de nieuwe actiekoning Steven C. Miller (Silent Night, Escape Plan 2) heeft First Kill alles in zich om een fenomenale spektakelfilm te worden. Of dat ook zo is? Check snel die trailer en oordeel zelf!

First Kill is vanaf donderdag 20 juli in de bioscoop te zien.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws