Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: Assassins Creed op z'n Amerikaans!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de steengoede actiefilm American Assassin.

Enkele jaren geleden leek de acteercarrière van de inmiddels 65-jarige Hollywoodveteraan Michael Keaton als een nachtkaars uit te gaan. De acteur, geboren als Michael Douglas maar omdat er al een collega met dezelfde naam is (inderdaad, Michael Douglas – Wall Street, Romancing the Stone) de artiestennaam Keaton aan neemt, naar een door hem zeer geliefde acteur uit de tijd van de stomme film: Buster Keaton. Na grote successen in de jaren tachtig en negentig met Batman, Beetlejuice en Jackie Brown, werd hij steeds minder gevraagd door filmstudio's. Totdat hij in 2014 met Birdman (The Unexpected Virtue of Ignorance) een Golden Globe wint en een Oscarnominatie als beste acteur krijgt, die hij verliest van Eddie Redmayne (The Theory of Everything). Hij wint dan wel geen gouden beeldje, maar staat sindsdien wel weer vol in de schijnwerpers. Met nu dus een rol in de film American Assassin als gevolg.

Lees ook: TrailerTrash First Kill

War on Terror

De actiethriller American Assassin vertelt het verhaal van CIA black ops commando Mitch Rapp (Dylan O`Brien – The Maze Runner) die er volledig doorheen zit wanneer zijn vriendin omkomt bij een terroristische aanslag. Vanuit de Amerikaanse inlichtingendienst ontstaat het idee om juist dat opgelopen trauma in te zetten in hun War on Terror en met de hulp van de Koude Oorlog-veteraan Stan Hurley (Keaton) wordt Mitch getraind om zijn woede om te zetten in een ongekende focus en drive om op terroristen te jagen. Gezamenlijk ontdekken ze dat een terreurgroep uit is op een allesverwoestende oorlog in het Midden-Oosten en trekken de mannen ten strijde om het kwaad uit te roeien.

Lees ook: TrailerTrash American Made

Check die trailer

American Assassin is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2010 van de Amerikaanse thrillerschrijver Vince Flynn en hoewel hij de première zelf niet meer meemaakt – hij overlijdt in 2013 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker – is zijn nalatenschap bij regisseur Michael Cuesta (Tell-Tale, Kill the Messenger) in goede handen. De film draait over een kleine twee maanden in de bios, maar de eerste trailer is inmiddels al wel verschenen. Weten of American Assassin de moeite waard is? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

American Assassin is vanaf donderdag 14 september in de bioscoop te zien.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws