Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Check hier de vrouwelijke versie van The Hangover!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de de vrouwelijke variant van The Hangover, Rough Night.

In 2009 verraste regisseur Todd Phillips (Road Trip, Old School) eigenlijk de hele wereld met zijn hilarische nieuwe film The Hangover. De komedie over vier vrienden die de vrijgezellenavond van één van hen vieren in gokwalhalla Las Vegas en de volgende dag wakker worden zonder herinnering van wat ze de voorbije nacht hebben gedaan én zonder de aanstaande bruidegom was dé grote hit van het jaar. Met een gigantische kater gaan Phil (Bradley Cooper – Silver Linings Playbook, American Sniper), Stu (Ed Helms – The Office, Vacation) en Alan (Zach Galifianakis – Due Date, Keeping up with the Joneses) op zoek naar hun vermiste kameraad Doug (Justin Bartha – National Treasure, Dark Horse) en belandden in allerlei bizarre situaties.

Lees ook: TrailerTrash American Made

Vrijgezellenfeest

The Hangover maakte vooral van Cooper en Galifianakis veelgevraagde Hollywoodsterren die bovendien met de vervolgfilms The Hangover II en The Hangover III opnieuw de box office kassa's flink lieten rinkelen. Geen wonder dus dat diverse regisseurs al eerder geprobeerd hebben om het verhaal te kopiëren. Zonder succes, maar de nieuwe komische film Rough Night (ook bekend onder de alternatieve naam Girls Night Out) zou dat weleens op zeer geslaagde wijze kunnen doen. De vier mannen zijn vervangen door vijf vrouwen die niet in Las Vegas, maar in het zonovergoten Miami een vrijgezellenfeest vieren en een mannelijke stripper huren die komt te overlijden. Uit pure doodsangst proberen ze het lichaam te verbergen, maar dat gaat natuurlijk niet zonder hilarische blunders.

Lees ook: TrailerTrash Murder on the Orient Express

Vrouwelijke Hangover

Regisseuse Lucia Aniello (Broad City, Time Travelling Bong) kreeg met Scarlett Johansson (Lost in Translation, The Avengers) een absolute Hollywoodster in haar cast en ook de dames Kate McKinnon (Ghostbusters, Finding Dory) is inmiddels wel een bekende naam, net als Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road, X: First Class), dochter van rocker Lenny Kravitz. Aangevuld met Jillian Bell (The Night Before, 22 Jump Street) en Ilana Glazer (Broad City, The Night Before) heeft Aniello een zeer talentvolle groep van jonge dames bijeen gekregen om een poging te doen minstens zo grappig te zijn als de mannen uit The Hangover. Of het ze lukt? Check snel die trailer en oordeel vooral zelf!

Rough Night (of Girls Night Out) is vanaf donderdag 27 juli in de bioscoop te zien.