Door: Dennis de Vos
Trailer trash
3

Check die trailer! The Mummy

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste spektakelfilm van Tom Cruise: The Mummy.

Tom Cruise is een van de weinige acteurs die kan zeggen dat hij in de jaren tachtig (Top Gun), negentig (Mission: Impossible), nul (War of the Worlds) en tien (Jack Reacher) actiefilms maakte die gigantische kaskrakers werden. Ook nu, op zijn 54e, lijkt de sleet er nog lang niet op te zitten bij de man die volledig Thomas Cruise Mapother IV heet. Na de vijfde Mission: Impossible in 2015, Rogue Nation, volgde vorig jaar de tweede Jack Reacher, Never Go Back, en voor dit jaar staan er maar liefst vier films op de rol. Drie van die vier staan voor later dit jaar op de rol (Luna Park, American Made en het langverwachte vervolg op Top Gun), maar met de actiefilm The Mummy trapt Cruise zijn filmjaar 2017 in elk geval al spectaculair af.

Lees ook: TrailerTrash Spider-Man: Homecoming

Wéér The Mummy

Maar wacht eens even, The Mummy? Alweer? Ja, alweer. Sinds de allereerste mummiemovie The Mummy uit 1932 met acteur Boris Karloff als hogepriester Imhotep zijn er meer dan veertig films over de ingezwachtelde opgestane dode engnek gemaakt. De meest recente poging, wederom The Mummy, stamt uit 1999 en had Brendan Fraser (Bedazzled, Encino Man) en een woest aantrekkelijke Rachel Weisz (The Constant Gardener, The Lovely Bones) in de hoofdrol. Die film van regisseur Stephen Sommers (Deep Rising, Van Helsing) was met meer dan 400 miljoen euro opbrengst in de bios zo'n onverwacht groot succes dat er nog twee delen en de spin-ff film The Scorpion King volgden. Na The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor was in 2008 de koek wat die reeks betreft evenwel op en omdat bijna tien jaar wel érg lang is in Hollywood was het wachten tot een volgende film over mummies. Met dus wéér de titel The Mummy. Kunnen wij ook niets aan doen.

Lees ook: TrailerTrash Ferdinand

Wraakzuchtige prinses

Maar goed, de titel doet er verder ook eigenlijk niet echt toe, het gaat om de film zelf. Nou, is het wat? Getuige de trailer zit het in elk geval wat betreft actie en spektakel wel goed, maar dat wist je waarschijnlijk al bij het horen van de naam Tom Cruise, die daar toch wel zo'n beetje synoniem mee is. Het plot helpt daar alleen maar meer bij. De Egyptische prinses Ahmanet legt 2000 jaar geleden haar vader om en is als straf levend begraven in een tombe. Wanneer deze in de tegenwoordige tijd wordt teruggevonden en geopend, komt ze als mummie vrij om haar wraakzucht op de wereld los te laten. Aan één man om haar te stoppen: inderdaad, Tom Cruise. Of nou ja, zijn personage Nick Morton. Naast Cruise en Sofia Boutella (Ahmanet) duiken ook Courtney B. Vance (American Crime Story) én Russell Crowe op (Gladiator, A Beautiful Mind). Toch ook niet de minsten... toch? Afijn, check die trailer en oordeel vooral zelf of de nieuwe The Mummy een toekomstig biosbezoek waard is! 

The Mummy is vanaf donderdag 8 juni 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.