Door: Y.M. Osterloh
Trailer trash

Check die trailer! The Bye Bye Man

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op The Bye Bye Man.

Horrorfanaten mogen zich verheugen op een goed begin van het nieuwe jaar. In januari verschijnt The Bye Bye Man in de Nederlandse bioscopen. In deze Amerikaanse horrorfilm - die met een voor Hollywood-begrippen klein budget van zes miljoen dollar tot stand is gekomen - worden enkele studenten opgejaagd door een mysterieuze entiteit. Deze bovennatuurlijke verschijning is misschien wel de bron van heel wat door de mens veroorzaakte ellende. En het ergste is: als je zijn naam uitspreekt, al is het in je gedachten, dan komt hij eraan. De trailer belooft veel goeds, al is 'ie wél doorspekt met flink wat achterhaalde horrorclichés

Lees en zie ook: check die trailer! Dunkirk

Lees en zie ook: 'It' keert terug in de bios!

Echtpaar

Bijzonder: aan de basis van de film staat een echtpaar. De totaal onbekende Amerikaanse regisseur Stacy Title neemt de regie op zich, terwijl haar man - acteur Jonathan Penner - het script geschreven heeft. Hij heeft zich daarin gebaseerd op een hoofdstuk uit The President's Vampire, een boek van de Amerikaanse auteur Robert Damon Schneck. Deze schrijver specialiseert zich in vreemde, maar waargebeurde geschiedenissen in de Verenigde Staten én paranormale verschijnselen. Dat zit dus wel goed.

Lees en zie ook: check die trailer! Patriots Day

Hoofdrollen

De hoofdrollen zijn gereserveerd voor niet al te bekende acteurs. Zo komen we de Canadees-Amerikaanse Douglas Smith (Ouija) en de Canadese Carrie-Ann Moss (Disturbia, Unthinkable) tegen. De Britse acteurs Lucien Laviscount en Cressida Bonas maken hun filmdebuut. De angstaanjagende titelrol is voor de Amerikaan Doug Jones, die vrijwel altijd bovennatuurlijke personages voor zijn rekening neemt. 

The Bye Bye Man draait op 12 januari in de Nederlandse bioscopen.