Trailer trash

Check die trailer! Split

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op Split.

Een ijzingwekkende psychologische horror triller over de ontvoering van drie meiden. De ontvoerder Kevin, gespeeld door James McAvoy (Atonement, The Last King of Scotland), lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis en heeft drieëntwintig verschillende persoonlijkheden in zich. Elke identiteit heeft zijn eigen fysieke kenmerken. Dit blijkt uit gesprekken op de bank bij zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher (Betty Buckley, The Happening). Om te ontsnappen moeten de gevangenen één van de persoonlijkheden overtuigen om hen vrij te laten, voordat het te laat en de 24e en tevens laatste moordlustige persoonlijkheid, genaamd 'The Beast' de overhand neemt.

Zware taak

De film is geschreven én geregisseerd door niemand minder dan Manoj 'M. Night' Shyamalan, bekend van onder meer The Sixth Sense (1993). Deze film had commercieel veel succes en werd zes keer genomineerd voor een Academy Award, waaronder in de categorieën Best Picture, Best Director en Best Original Screenplay. Shyamalan legde de zware taak drieëntwintig verschillende rollen aan te nemen in handen van McAvoy, die deze kans met beide handen aanpakte. Wij zijn benieuwd!

Chech ook de trailer van: King Arthur: Legend of the Sword

Check ook de trailer van: Dunkirk

Split verschijnt op 20 januari van dit jaar in de Nederlandse bioscopen.