Trailer trash

Check die trailer! Patriots Day

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de historische thriller Patriots Day over de aanslagen op de marathon in Boston.

Direct nadat de marathon van Boston op 15 april 2013 wordt opgeschrikt door een bomaanslag, beginnen de autoriteiten aan een race tegen de klok. Er volgt een zenuwslopende klopjacht op de voortvluchtige daders om koste wat het kost nieuwe aanslagen te voorkomen. Hoe ver gaan de agenten om de daders in handen te krijgen?

Open wond

De zware taak om zo'n diepe open wond - wat de aanslagen in Boston voor velen zijn - over te brengen op het witte doek valt in handen van niemand minder dan de Amerikaanse regisseur Peter Bergen. The right man for the job, bekend van de verfilming van de waargebeurde verhalen Lone Survivor en Deepwater Horizon, neemt ons mee naar één van de zwartere bladzijdes uit de recente Amerikaanse geschiedenis en de nasleep ervan. Mark Walhberg, die oorspronkelijk uit de stad Boston komt en hierdoor persoonlijk betrokken is bij de tragedie, vertolkte in de eerder genoemde films van de regisseur de hoofdrol. De chemie tussen regisseur en acteur was in die projecten zo succesvol dat zij besloten nogmaals samen te werken voor de film Patriots Day. Lukt het ze weer om een meesterstuk neer te zetten?

Lees en zie ook: check die trailer! Imperium

Realistisch

De emotionele scènes van de film zijn voornamelijk geschoten in Boston, maar toestemming om te filmen op de plekken waar de aanslagen plaatsvonden kreeg de regisseur niet. Behalve op de Massachusetts Institute of Technology waar de daders - de gebroeders Tsarnaev - politieagent Sean Collier doodschoten. De andere locaties zijn één op één nagebouwd om het geheel zo realistisch mogelijk te maken. Wij wachten in ieder geval met smart op de verfilming van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Lees en zie ook: check die trailer! Dunkirk

Patriots Day draait vanaf 17 januari in de Nederlandse bioscopen.