Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Check die trailer! Ferdinand

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de komische animatiefilm Ferdinand.

We kruipen zo langzamerhand weer naar de zomer toe, maar veel filmstudio's zitten nu al met hun hoofd bij de grote winterse blockbusters. Onder de nieuwe big budgetfilms voor dit jaar zitten natuurlijk ook weer de nodige animatiefilms, want als er iets is dat de laatste jaren scoort in de bios, dan zijn het wel geestige op de computer getekende personages die de meest bizarre avonturen beleven. Van Shrek tot Zootopia, van Ratatouille tot Minions en natuurlijk Frozen, die bijna alle records brekende film met de oorwurm Let it Go. Ook dit jaar is het weer volle bak genieten voor liefhebbers van animatie, met The Boss Baby, Despicable Me 3, Captain Underpants en Cars 3 om er maar een paar te noemen.

Lees ook: TrailerTrash It

Vriendelijke stier

Animatiestudio Blue Sky heeft zich in de laatste jaren na Pixar en Disney als de derde grote speler op het vlak van digitale cartoonfilms gemeld en maakte eerder als hits als Ice Age, Rio en Robots. Na de mammoeten, tropische vogels en elektronische wezens is het nu tijd voor: een stier. Jawel. Gebaseerd op het in Spanje geliefde kinderboek The Story of Ferdinand, volgen we de stier Ferdinand, die ondanks zijn indrukwekkende grootte een lamme goedzak is die geen vlieg kwaad doet. Terwijl andere stieren dromen van een carrière in de stierenarena van Madrid, ruikt Ferdinand het liefst de hele dag aan bloemen. Wanneer Spaanse stierenvechters op een dag de stieren komen bekijken om er een uit te kiezen voor het komende gevecht, gaat Ferdinand per ongeluk op een wesp zitten. Hij wordt gestoken en raast briesend van de pijn door de wei, waardoor de stierenvechters denken een echte dolle stier te hebben ontdekt en ze nemen hem mee naar de arena. Ferdinand is echter geenszins van plan om te vechten en wil het liefst terug naar zijn familie. Wat volgt is een epische poging om terug naar huis te keren.

Lees ook: TrailerTrash Ghost in the Shell

Check die trailer!

Voormalig WWE superster John Cena vertolkt de stem van Ferdinand en zet daarmee zijn indrukwekkende opmars in Hollywood op bijzondere wijze voort. Na Trainwreck (2015), Daddy's Home (2015) en The Wall (2017) mag hij het nu laten zien, euh horen, in een big budget animatiefilm. De Braziliaanse regisseur Carlos Saldanha, de man die eerder al de eerste drie Ice Age films en Rio maakte, mag het nu na een mammoet, een luiaard, een sabeltandtijger en een papegaai laten zien met een stier. Dat kan niet anders dan een dolle boel worden... toch? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Ferdinand is vanaf woensdag 20 december 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.