Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Check die trailer! Alien: Covenant

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste Alien van sir Ridley Scott: Alien: Covenant.

Als er één filmreeks is die in de voorbije veertig jaar mensen bang heeft gemaakt voor buitenaards leven, dan is het wel de hele Alien saga. In 1979 begonnen onder regie van de inmiddels toch wel iconische sir Ridley Scott (Blade Runner, Gladiator, Black Hawk Down) en daarna in 1986 misschien nóg spectaculairder gemaakt door James Cameron (The Terminator, Avatar en tja, helaas ook Titanic). Die eerste twee films rond ruimtereiziger Ellen Ripley, ooit sensationeel gestalte gegeven door actrice Sigourney Weaver, en haar ontmoetingen met de afzichtelijke wezens waar beeldhouwer H.R. Geiger een Oscar voor won zijn verplichte kost voor iedere filmliefhebber. De tegenvallende delen drie en vier (Alien 3 uit 1992 en Alien: Resurrection uit 1997) kun je zoals de meeste biosbezoekers indertijd beter skippen. Net als de twee Alien vs Predator crossoverfilms...

Lees ook: TrailerTrash The Mummy

Prequel

En daarmee leek de franchise definitief dood en begraven, ondanks hardnekkige geruchten dat regisseur Neill Blomkamp (District 9, Elysium) nog wel een Alien 5 wil maken. De kans dat dat ooit nog gaat gebeuren noemde de Zuid-Afrikaan in januari dit jaar nog 'minimaal'. Ridley Scott wil graag nog wel iets doen met zijn geliefde Alien-erfenis en besluit in 2012 een prequel te maken op de allereerste film, getiteld Prometheus. Dertig jaar voordat Ellen Ripley en haar bemanningsleden te maken krijgen met de aliens gaat een ander schip in de ruimte op zoek naar de oorsprong van de mensheid, maar wat ze vinden is vele malen gruwelijker. Met een biosopbrengst van 400 miljoen dollar bleek het publiek nu wel weer gretig op een nieuwe Alien-film.

Lees ook: TrailerTrash Spider-Man: Homecoming

Aards paradijs

En dus is er nu Alien: Covenant, wederom met Scott op de regiestoel. De bemanning van het ruimteschip Covenant stuit tien jaar na de gebeurtenissen in Prometheus, maar nog altijd twintig jaar voor de originele Alien onderweg naar een afgelegen punt in de ruimte op een nog niet eerder ontdekte planeet dat alle elementen van een aards paradijs heeft. Al snel blijkt dat ze niet alleen zijn in die idyllische omgeving en verandert het paradijs door de bij miljoenen biosbezoekers zo geliefde én gehate aliens in een ware hel. Acteur Michael Fassbender (Assassin's Creed) keert terug als androïde en verder zijn er rollen voor Katherine Waterston (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Guy Pearce (Memento), Noomi Rapace (Rupture) en James Franco (127 Hours). De nalatenschap van Alien was bij Ridley Scott altijd in uitstekende handen. Maar geldt dat ook voor deze film? Check de trailer en oordeel vooral zelf!

Alien: Covenant is vanaf donderdag 18 mei 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws