Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Biostip: Tom Cruise vuistdiep in de coke-handel!

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste van Tom Cruise: American Made.

Hij viert over een paar dagen zijn 55e verjaardag, maar desondanks lijkt er nog altijd geen sleet te zitten op acteur Tom Cruise. Zijn Hollywoodcarrière begon 36 jaar geleden met Endless Love en hoewel van die romkom alleen het gelijknamige nummer van Diana Ross en Lionel Richie is blijven hangen, heeft Cruise sindsdien niet meer om werk verlegen gezeten. Films als Risky Business (1983), Top Gun (1986), The Color of Money (1986) en Rain Man (1988) maakten van Tom een grote meneer in het filmwereldje en door zijn veelvuldige optredens in actiefilms als Mission Impossible en Jack Reacher is hij bovendien inmiddels multi- multimiljonair. Hoewel hij het voor het geld allang niet meer hoeft te doen, is 2017 een van de drukste jaren in zijn loopbaan. Vier films en de opnames voor het zesde deel in de Mission Impossible reeks houden hem ook dit jaar weer volop van de straat. Eén van die films is binnenkort in de bios te zien: American Made.

Lees ook: TrailerTrash Murder on the Orient Express

Drugspiloot

De film American Made gaat over het bizarre en waargebeurde verhaal rond de Amerikaan Barry Seal. Seal is in de jaren zestig en zeventig vliegtuigpiloot bij luchtvaartmaatschappij TWA, maar gaat na zijn ontslag daar aan het werk als drugskoerier bij het beruchte Colombiaanse Medellín drugskartel van Pablo Escobar. Vliegend in kleine toestellen smokkelt hij tientallen keren ladingen cocaïne vanuit Colombia Amerika binnen, tot hij tegen de lamp loopt en in een poging om zelf niet voor de rest van zijn leven achter de tralies te eindigen als informant van de DEA aan de slag gaat. Een spion midden in het dan machtigste drugskartel op aarde, dat kan niet goed gaan en dat gaat het dan ook niet. In 1986 wordt Seal op voorspraak van Escobar door twee Colombiaanse killers op straat in Baton Rouge, Louisiana doodgeschoten. Een tragisch einde van een bijzonder verhaal, dat nu dus met Cruise als Seal in de bioscoop te zien is.

Lees ook: TrailerTrash The House

Check die trailer

De productie van American Made ging niet zonder slag of stoot en regisseur Doug Liman (The Bourne Identity, Mr. and Mrs. Smith) heeft moeten vechten om de film uiteindelijk af te krijgen. Een van de vliegtuigjes die in de film is gebruikt crasht eind september 2015 zelfs tijdens de opnamen, waarbij twee piloten bij om het leven komen. Het ongeval vertraagde de film enorm, want hoewel American Made oorspronkelijk begin dit jaar in de bios te zien moest zijn gaat hij dus pas eind augustus in première. American Made is opgedragen aan de twee omgekomen piloten, maar is het ook echt een goede film geworden? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

American Made is vanaf donderdag 31 augustus in de bioscoop te zien.