Sport Voetbal
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Oud-Ajacied Stefan Pettersson: ‘Ik ben niet zo rock-’n-roll’

Zweden gaat volgend jaar met teammanager Stefan Pettersson (54) naar het WK in Rusland. In zijn onlangs verschenen biografie Pettersson blikt de voormalige spits van Ajax (1988-’94) uitgebreid terug op zijn carrière.

Stefan Pettersson
Door: Redactie Panorama
Fotografie: Goffe Struiksma

Toen je in de zomer van 1988 werd gepresenteerd bij Ajax droeg je een leren broek, met veters aan de zijkant. Ik dacht: ze hebben de gitarist van een Zweedse glamrockband gecontracteerd...

“Ha, ha, kan ik me niks van herinneren, maar dat zegt niks. Bleek uiteindelijk ook wel mee te vallen, toch? Ik ben niet zo rock-’n-roll, kan niet zeggen dat ik bijna ten onder ben gegaan aan een wild leven. Ik kan me wel meer niet herinneren, zo bleek tijdens het schrijven van ‘Petters- son’, samen met Mike van Damme. Ik ben niet iemand zoals Sonny Silooy, die het ene na het andere wedstrijdfragment kan oplepelen. Wat dat betreft heeft het schrijven van het boek me echt geholpen om m’n geheugen een beetje op te frissen.

Gelukkig ben ik niet de enige oud-speler die dingen is vergeten. Ik heb ooit, samen met Stanley Menzo, het Magna Plaza achter het paleis op de Dam in Amsterdam geopend. Dat weet ik nog goed, omdat de eigenaar een Zweed was. Maar toen ik er laatst met Stanley over begon wist hij daar dus helemaal niks meer van. Best moeilijk hoor, al die herinneringen...”

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass