Door: Marco van Nugteren Fotografie: Unicode Consortium
Opmerkelijk

Komst droevige drol-emoji op losse schroeven

In de categorie zéér belangrijk nieuws: de emoji van een droevige drol komt er waarschijnlijk toch niet. Lekker shit dan!

Afgelopen zomer kondigde het Unicode Consortium, de organisatie die bepaalt welke emoticons standaard door smartphones en andere elektronische apparaten worden ondersteund, de droevige drol nog vol bombarie aan in een lijst met de mogelijke emoticons die in 2018 aan de huidige collectie worden toegevoegd. Uit die lijst heeft Unicode Consortium zijn nieuwe vondst nu weer geschrapt.

Dit waarschijnlijk naar aanleiding van de discussie die online ontstond over de wenselijkheid van de komst van het verdrietige uitwerpsel. In de huidige collectie van emoticons zit ook al een drol-figuur, maar die heeft een lachend gezichtje.

Is er toch nog hoop?

In een update stelt Unicode nu dat nog wel wordt overwogen om de drol-emoji aanpasbaar te maken. Er zou dan nog maar één drol in de emojimenu's staan, die via een submenu meerdere uitdrukkingen zou kunnen krijgen. Tja, vroegen wij ons bij het lezen van die verklaring meteen af. Komt de droevige-drol-emoji er nu wel of niet? Wat ons betreft is er maar één conclusie mogelijk: dit zaakje stinkt!