Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Wout leeft de natte droom van elke Iron Maiden-fan

Een potje voetballen met de mannen waar je van kleins af aan al helemaal gek van bent. Dat is voor mening man een droom die uitkomt.

iron
Door: Redactie Panorama

Een potje voetballen met de mannen waar je van kleins af aan al helemaal gek van bent. Dat is voor mening man een droom die uitkomt. Wout van Loon overkwam het toen de wereldberoemde heavymetalband Iron Maiden in 2007 in Nederland optrad en na het concert een potje wilde voetballen tegen zijn team. De droom van Wout hield alleen maar niet op.

Even terug naar 1994. Wout van Loon en zijn vrienden zijn op vakantie in het Portugese Albufeira. Wout is fan van heavymetalband Iron Maiden en weet dat basgitarist Steve Harris hier een kroeg heeft. En dus moeten daar wat biertjes worden gedronken. “Het hangt er vol met spullen van de band en dingen die ooit op hun podium stonden,” vertelt Wout nu. “Dat was al super om te zien, totdat God zelf opeens binnen kwam lopen. Steve met zijn gezin! Het was even schrikken, maar daarna hebben we een half uur over hun nieuwe plaat en voetbal zitten praten. Heel relaxed. Ja, dan heb je wel een mooi verhaal als je thuiskomt.”

Het werd allemaal nog veel mooier. Zoals het een diehardfan betaamt, stond hij een jaar later op de fandag in Londen. Tot zijn grote geluk herkende Harris de inwoner uit het Brabantse Wintelre nog. Er volgde opnieuw een praatje. Iets dat in de jaren daarna vaker gebeurde. “Na een concert ging ik vaak naar de achteruitgang om de band te ontmoeten,” legt de zelfstandig ondernemende vrachtwagenchauffeur uit. “Omdat ze het waardeerden dat ik dat zelfs in het buitenland deed, vroegen ze mij om eens backstage een biertje te komen drinken. Nu wist ik dat vooral Steve het leuk vindt om rond hun optredens een potje te voetballen tegen een team uit de buurt en dus greep ik een moment backstage aan om voor te stellen om eens tegen mijn team van vv D.E.E.S. te ballen. Dat was in 2005 en twee jaar later stonden we hier in het dorp tegenover elkaar.”

Drugs en hoeren

Op bescheiden toon voegt hij eraan toe het vermoeden te hebben dat Harris onder de indruk raakte van zijn keeperskunsten. “In totaal hebben ze hier al vijf keer gespeeld en opeens werd ik gevraagd om bij hun op doel te komen staan. Geen probleem natuurlijk. Sinds 2016 gaat het alleen wel even anders. Toen kreeg ik een mailtje van de band of ik naar Brazilië wilde komen om een potje te keepen. Ik heb ze nog even gebeld om te checken of het geen grap was, maar het was serieus. Holy shit... Ik daarheen, concert meegepakt, gevoetbald en ook de rest van de week was één groot feest. Volgens mij zaten we in het meest luxueuze hotel van Rio de Janeiro. We hadden een privéstrand en alles was geregeld. Ongelooflijk. We hebben daar een paar lekkere biertjes gedronken. Of dat ook gepaard ging met drugs en hoeren? Haha, ik denk dat die mannen dat in het verleden wel hebben gedaan, maar nu niet meer. Ze zijn de zestig tenslotte al gepasseerd.”

Wil je het hele artikel over voetballen met Iron Maiden lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass