Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Van stoeipoes tot sweetheart

Ze is de meest omstreden first lady die Amerika ooit heeft gehad. Poseerde naakt en topless in mannenbladen. Is 24 jaar jonger dan ‘The Donald’. En allochtoon.

Trump
Door: Redactie Panorama

‘We hebben ongelofelijk veel seks, op zijn minst één keer per dag. Soms veel meer’

Ze is de meest omstreden first lady die Amerika ooit heeft gehad. Poseerde naakt en topless in mannenbladen. Is 24 jaar jonger dan ‘The Donald’. En allochtoon. Iemand die heel slecht begon toen ze twee jaar geleden het Witte Huis betrok, maar inmiddels verkeert Melania Trump (48) hoog in de populariteitspolls, ver boven haar echtgenoot.

Het was niet bepaald een droomstart voor Melania Trump, toen haar echtgenoot twee jaar geleden werd gekozen als de nieuwe president. Preuts Amerika moest wennen aan een – nota bene Republikeinse – presidentsvrouw die in de jaren ervoor als dubieus model had gewerkt. Melania was geen stijve dame á la Barbara en Laura Bush, haar republikeinse voorgangsters, maar had meegewerkt aan een lesbisch erotische fotoreportage voor het Franse Max Magazine.

Ook sierde ze topless de cover van het Britse mannenblad GQ en was veertien pagina’s lang naakt te bewonderen, slechts voorzien van diamanten, bont of een stringetje, terwijl ze poseerde in een privévliegtuig. Wil je dat pin-upimago enigszins opkrikken, moet je als presidentsvrouw toch heel wat lintjes doorknippen van kinderziekenhuizen. Maar echtgenoot Donald Trump wuifde alle kritiek op zijn vrouw weg. Zei dat dat het in Europa dóódnormaal was om in je nakie te poseren. Als bewijs vroeg hij expres om de originele foto’s van de shoots. Voor aan de muur in het Witte Huis.

Heel Amerika hield daarom op de dag van de inauguratie van haar man, de adem in. Zou de nieuwe first lady erg ordinair gekleed gaan? Zou Melania een doorkijkjurk dragen, zoals ten tijde van de vliegtuigshoot? Een decolleté tot haar tenen? Maar nee, de boomlange schone had voor een keurige babyblauwe jurk gekozen. Met haar hooggesloten col zag ze er eerder uit als een stewardess dan als een stoeipoes.

Toch overtuigde ze met haar vrome look de Amerikaanse bevolking niet. Volgens een poll van CNN gaf slechts 24 procent van de Amerikanen aan haar graag te zien komen in Het Witte Huis. De angst voor afnemende normen en waarden zat hoog. Echter, twee jaar later was Melania populairder dan ooit en verdubbelde haar ranking naar 57 procent Van stoeipoes naar America’s sweetheart. Een bizarre ommekeer.

Wil je het hele artikel over Diemen-moord lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass