Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Oorlog binnen No Surrender

Maurice S. uit Haelen is jarenlang kopstuk van het Midden-Limburgse chapter van motorbende No Surrender. Maar dan ontstaat er intern oorlog in die club rondom hem.

Surrender
Door: Redactie Panorama

Limburgs kopstuk dat met poltie sprak uit de club gezet, afgeperst en met de dood bedreigd

Maurice S. uit Haelen is jarenlang kopstuk van het Midden-Limburgse chapter van motorbende No Surrender. Maar dan ontstaat er intern oorlog in die club rondom hem. Wat is er aan de hand? Panorama duikt in dit dossier over praten met de politie, een mol en forse bedreigingen.

Het is 11 juni 2018 als Maurice S. (48) zich bij de Limburgse politie meldt. Hij is geen onbekende voor de agenten. Maurice S. is namelijk baas van het Midden-Limburgse chapter van motorclub No Surrender en het komt niet elke dag voor dat een kopstuk van een motorclub wil praten met de politie. Tenminste, hij wás tot voor kort kopstuk. Want terwijl hij plaatsneemt aan een tafeltje van het politiebureau zegt Maurice S. dat hij dringend iets kwijt. Hij heeft hulp nodig.

Wat is er aan de hand?

S. aarzelt geen moment en begint te vertellen. Waar het op neerkomt: Maurice S. verklaart dat hij op 28 mei 2018 ernstig is bedreigd. Het zijn heikele en beangstigende momenten geweest die hij niet snel kan en zal vergeten. Zeer bedreigende gebeurtenissen ook. En niet alleen voor hemzelf, ook zijn naaste familie is daarbij genoemd is. Deze mensen zou iets aangedaan worden. Maar ondanks deze forse dreigementen stapt Maurice S. toch naar de politie met deze informatie. Zonder enige terughoudendheid verklaart hij verder. Hoe hij bijvoorbeeld op die bewuste dag in mei door meerdere No Surrender-leden is meegenomen naar twee geheime locaties.

Daar moet hij onder dreiging van geweld onder andere zijn auto, motor en twee dure horloges afgeven. Er wordt ook tegen hem geschreeuwd door de agressors. Om druk uit te oefenen. Bovendien zegt Maurice S. dat hij een aanzienlijk geldbedrag aan zijn collega-bikers heeft moeten betalen. Als ‘boete’. Klaarblijkelijk is dit nóg niet genoeg voor de verdachte motorbendeleden.

Afdeling Garuda

Want de No Surrender-members gaan namelijk ook nog even langs bij verschillende instanties om hier geld van Maurice S. – dat hij daar ondergebracht heeft – te kunnen ‘ophalen’, maar hier krijgen de bikers nul op het rekest. Maurice S. doet aangifte van afpersing in vereniging tegen verschillende leden van de zogeheten afdeling Garuda, zijn eigen clubgenoten. Daarnaast zegt hij te weten waar zijn met geweld afgenomen spullen staan opgeborgen.

Maurice S. noemt in de verschillende verklaringen die hij aflegt in het politiedossier met de naam HUELVA uiteindelijk ook man en paard. De personen die volgens hem voor de afpersing verantwoordelijk zijn, blijken zeven mannen te zijn die hij persoonlijk kent van No Surrender: Jerry V., Johnnie van der H., Frank V., Roy B., Sjef V., Lex Q. en ene A. P.

Wil je het hele artikel over No Surrender lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass