Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Klotekoters (Ontspoorde kinderen van beroemde ouders)

Bekende ouders met een goed gevulde bankrekening bieden voor de kinderen alle kansen om iets van het leven te maken, maar het is zeker geen garantie.

koters
Door: Redactie Panorama

Bekende ouders met een goed gevulde bankrekening bieden voor de kinderen alle kansen om iets van het leven te maken, maar het is zeker geen garantie. Kijk maar naar de kinderen van Dries Roelvink, Ozzy Osbourne, Ruud Gullit en Lionel Richie. “Ik ga hem straks eens flink aan de tand voelen en hem écht vragen waar hij in godsnaam mee bezig is.”  

Dries Roelvink: Dave, stelende hardrijder

Dat er iets niet helemaal goed is gegaan bij de opvoeding van Dave Roelvink (25) lijkt wel duidelijk. In het spoor van zijn vader is ook hij BN’er geworden, door deelname aan allerlei televisieprogramma’s maar vooral door de fratsen in zijn vrije tijd. Wat begint als een gezellige afterparty in 2014, mondt uit in een strafzaak waar bijzonder veel media-aandacht voor is. Op uitnodiging van een jongedame vieren Dave en zijn vrienden feest in de villa van haar vakantievierende ouders. De seksuele handelingen van Dave en het meisje worden gefilmd en verspreid. Dat is niet het enige souvenir dat de jongens overhouden aan de twee feestavonden. In de villa liggen dure horloges die ze meenemen en later worden verkocht. Wegens heling krijgt Dave een taakstraf van 150 uur.

Afgelopen zomer is er een nieuw incident. Hij rijdt met 180 over de snelweg, terwijl hij veel te veel heeft gedronken. Als hij wordt aangehouden gedraagt hij zich agressief tegenover de agenten. Volgens Dave valt het allemaal wel mee en heeft de politie te heftig gereageerd. Daar denkt vader Dries anders over. “Het is een ongelooflijk stomme actie geweest. Echt helemaal fout. Ik ga hem straks eens flink aan de tand voelen en hem écht vragen waar hij in godsnaam mee bezig is. Hoe hij hiervan kan leren? Van de fles afblijven zou een goed begin zijn.”

Later betuigt Dave wel spijt, maar desondanks wordt hij veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur, een boete van €1750 en een half jaar rijontzegging.

Michael Jackson: Paris, zelfmoordpogingen

Michael Jackson kan zich natuurlijk al tien jaar niet meer zelf bemoeien met de opvoeding van dochter Paris (20), en dat is misschien maar goed ook. Al is dochterlief altijd positief geweest over de opvoedkunsten van haar vader en zegt ze regelmatig dat niemand haar begrijpt zoals de King of Pop dat deed.

Paris, actief als actrice en model, heeft het maar lastig met haar beroemde achternaam. Bij iedere stap wordt ze achtervolgd door de spotlights en daarnaast groeit ze op in een tijdperk waarin Michael Jackson in de publieke opinie steeds meer verandert van een popicoon in een pedofiel.

Al op haar vijftiende probeert Paris haar leven te beëindigen. De zelfmoordpoging mislukt en in een kliniek voor jongeren met psychische problemen werkt ze aan haar herstel. Onlangs zou ze het weer hebben geprobeerd. De veelbesproken documentaire Leaving Neverland, waarin vader Michael wordt weggezet als gewetenloze kindermisbruiker, heeft er ingehakt bij Paris. Zelf ontkent ze de poging overigens. Haar omgeving wil graag dat ze naar een afkickkliniek gaat, om eindelijk eens af te rekenen met haar drugsproblemen, maar ze weigert. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Ruud Gullit: Quincy, aartsluie Italiaan

Ontspoord kun je Quincy (27), de Italiaanse zoon van Ruud Gullit, eigenlijk niet noemen. Hij was in 2011 wel betrokken bij een (soft)drugsincident en werd gearresteerd voor het handelen in marihuana, maar het is niet zo dat hij serieus met drugshandel bezig is. Sterker nog: hij was tot voor kort helemaal nergens mee bezig, behalve teren op de zak van Ruud. Dat moest maar eens afgelopen zijn, vond zijn vader, daarom draait hij de geldkraan dicht. Hoewel zijn twee Italiaanse kinderen al ruim in de twintig zijn, maakt Ruud tot twee jaar geleden nog iedere maand duizenden euro’s over naar Italië. In 2016 belt Ruud zijn nog thuiswonende zoon om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Maar Quincy wil geen telefonische felicitatie. Hij wil geld. In gesprek met Privé zegt hij: “Ik heb hem bedankt en gezegd: ik ben je kind, ik houd van je omdat je mijn vader bent, maar je moet het juiste doen. Als je een schuld hebt moet je die betalen.”

Wil je het hele artikel over de klotekoters lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass