Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

‘De deur staat altijd open voor m’n vrienden’

​​​​​​​Iedere man wil zo’n plek voor zichzelf, maar lang niet iedereen heeft een eigen mancave. Panorama gaat op bezoek bij mannen die dat geluk wel hebben gerealiseerd.

mancave
Door: Redactie Panorama
Fotografie: Goffe Struiksma

Iedere man wil zo’n plek voor zichzelf, maar lang niet iedereen heeft een eigen mancave. Panorama gaat op bezoek bij mannen die dat geluk wel hebben gerealiseerd. In deel 5 van deze serie: Robert Bolk uit Tweede Exloërmond. “Messi’s handtekening staat erop en er zit een echtheidscertificaat bij.”

Het is het absolute topstuk uit zijn collectie. Miljoenen voetballiefhebbers doen er een moord voor. Maar toch hangt het shirt van de misschien wel allerbeste voetballer aller tijden meestal niet in de mancave van Robert Bolk (31). |Of eigenlijk helemaal nooit. Robert is zó trots op het gedragen shirt van Lionel Messi dat hij bang is het kwijt te raken. Het tricot ligt opgeborgen op een veilige plek, straks na de fotosessie brengt hij het shirt van FC Barcelona gelijk weer terug. “Het is een shirt uit het seizoen 2014-2015, een jaar waarin Barcelona alles won,” vertelt de trotse eigenaar. “Dat vind ik heel bijzonder. Messi’s handtekening staat erop en er zit een echtheidscertificaat bij.”

Voetbal en motoren

Je hoeft Robert niet te vragen naar zijn hobby’s. Zijn mancave spreekt voor zich. Voetbal en motoren. Hoewel hij in Tweede Exloërmond (Drenthe) woont, vlakbij de Duitse grens en op een paar uur rijden van Rotterdam, raakt hij niet uitgepraat over Feyenoord. Hij weet niet waar de liefde vandaan komt. “Het was gewoon zo.” Er hangt een ingelijst rood-witshirt aan de muur, ondertekend door de gehele selectie uit het seizoen 2002-2003. Gevalletje via-via.

Daar vlak naast: het blauwe uitshirt uit het kampioensjaar 2017, met De Wolf en nummer 3 achterop, gesigneerd door de vroegere verdediger zelf. Het is dan wel bijna 25 jaar geleden dat De Wolf zijn laatste wedstrijd speelde voor Feyenoord en Robert was toen nog een kleuter, maar hij is ontzettend blij met het shirt.

Wil je het hele artikel over de mancave lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass