Onepass
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Blinkende liefde

Hoogtepunten van de Amsterdam Motor ShowDe teloorgang van de AutoRAI in 2017 sloeg bij veel autofanaten in als een bom.

auto
Door: Redactie Panorama
Fotografie: PAUL TOLENAAR

Hoogtepunten van de Amsterdam Motor ShowDe teloorgang van de AutoRAI in 2017 sloeg bij veel autofanaten in als een bom. Want waar moesten ze voortaan heen om de vetste nieuwe bolides te bekijken? De International Amsterdam Motor Show sprong in het gat en geldt als hét nieuwe walhalla voor iedereen die motorolie door de aderen heeft stromen. Hoogtepunten van de voorbije editie in beeld.

Eind van een icoon

De Amsterdamse AutoRAI gold jarenlang als hét hoogtepunt voor autofanaten. Een plaats waar jong & oud, eigenlijk iedereen met motorolie in de aderen zich kon vergapen aan het nieuwste dat er op de automarkt voorhanden was. Een icoon, dat sinds 1895 met uitzondering van de periode vlak voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog elke twee jaar plaatsvond in het speciaal ervoor opgerichte RAI-complex (een afkorting van Rijwiel & Automobiel Industrie).

Tot 2013, wanneer de AutoRAI wegens de aanhoudende economische crisis en te weinig aanmeldingen van autoimporteurs voor het eerst in haar bestaan niet doorgaat. Het blijkt het begin van het einde, want hoewel in 2015 de 58ste editie nog wel doorgaat, trekt de organisatie in 2017 wanneer importeurs opnieuw de beurs links laten liggen en voortaan vooral voorkeur geven aan online promotie, definitief de stekker uit de AutoRAI. Het is het eind van een tijdperk.

Nieuwe formule

Het einde van de AutoRAI sloeg bij veel autoliefhebbers in als een bom, maar inspireerde ondernemers Sjoerd van Stokkum van Cars & Businesses en Ronald van den Broek van 402 Automotive al snel om in het ontstane gat te springen met een gloednieuw event: de International Amsterdam Motor Show (IAMS).

Voortaan minder nadruk op de ‘standaardauto’s’, zoals de nieuwste Volkswagen Golf of de Renault Twingo, maar vol inzetten op de crème de la crème van de autowereld: klassieke oldtimers en legendarische supercars. Of zoals de organisatoren zelf stellen: droomauto’s voor de échte autliefhebber. Een kleine driehonderd in totaal met een gezamenlijke waarde van een slordige 300 miljoen euro. De nieuwe formule bleek een schot in de roos; tijdens de eerste editie in 2018 raceten bijna 60.000 bezoekers naar de RAI om IAMS te bezoeken en ook de editie van afgelopen week trekt tussen 3 en 7 april elke dag weer massa’s autofans.

Wil je het hele artikel over No Surrender lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en mooie acties? Schrijf je dan nu in!
Onepass +

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass