Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Financiële strop voor Reinout Oerlemans!

Budget-alarm in huize Oerlemans. TV-producent Reinout en zijn vrouw Danielle raken hun Amerikaanse villa niet kwijt die ze drie jaar geleden voor 19 miljoen dollar kochten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Mediamagnaat Reinout Oerlemans (46) en zijn echtgenote Daniëlle Overgaag-Oerlemans (44) en hun kinderen Thijmen (16), Fiene (13), Benjamin (11) en Katelyn (7) vertrokken in 2014 naar de States toen Reinout zijn tv-bedrijf Eyeworks (bekend van programma's als De Nationale IQ Test, Groeten uit de Rimboe en Sterren Springen) voor naar verluidt 200 miljoen dollar aan Time Warner verkocht. Een bedrag waarvan hij, alweer naar het schijnt, 95 miljoen zelf toucheerde.

Een groot deel daarvan spendeerde hij aan een optrekje in Hollywood, 19 miljoen dollar om precies te zijn. Het huis heeft een prachtig uitzicht over de oceaan en ligt direct boven de beroemde Sunset Strip. De bijna 2000 vierkante meter woonoppervlak bevat vijf slaapkamers en zes badkamers, een bioscoopzaal met tien stoelen, een biljartkamer en een fitnessruimte. Buiten een fiks terras, ruim 400 vierkante meter, met uitzicht over Hollywood en een meer dan riant zwembad. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Huize Oerlemans in Hollywood (foto: Pamema)

Maar ja, Reinout heeft inmiddels samen met de twee grootste tv-producenten van Vlaanderen een nieuw bedrijf opgericht, Fabiola, wat begin volgend jaar met een eerste format op de markt komt. Bij RTL4 wordt dan Groeten uit 19XX uitgezonden waarin BN'ers terug gaan naar het jaar dat ze 12 jaar oud waren. Samen met hun vrouw/man en eventueel kinderen logeren ze twee dagen in een huis dat in dezelfde stijl als in dat jaar is ingericht. Dus is het voor Reinout wel handig om weer in de buurt te wonen. En ging het huis in Amerika in de verkoop. Eerst hing er een prijskaartje aan van 23 miljoen dollar. Na een paar maanden was de prijs gezakt naar 18,3 miljoen, wat nog minder is dan Reinout er zelf ooit voor betaald had. Maar zelfs dat is de mediamagnaat niet gegund. Hij heeft zijn villa daarom maar weer uit de verkoop gehaald en tuurt nu waarschijnlijk meewarig over Hollywood, nadenkend over zoveel pech.

Nou hebben wij niet zo snel medelijden met multimiljonairs, maar qua huizen zit het de Oerlemansjes in ieder geval niet echt mee. Toen ze naar Amerika vertrokken gooiden ze hun huis in Laren in de verkoop. Ook geen klein optrekje, sterker, het grootste huis van 't Gooi. Acht woonlagen, 24 kamers waarvan zes slaapkamers, acht badkamers met in totaal drie ligbaden, acht douches en acht toiletten. Gelukkig heeft het stulpje voor de grote en kleine boodschap ook nog twee aparte toiletten. De familie Oelemans wil blijkbaar geen risico's nemen met hoge nood... Voor de dagelijkse baantjes zwemmen heeft de villa een zwembad met water uit eigen bron en voor de broodnodige beweging bevat het pand een all-weather tennisbaan.

Huize Oerlemans in Laren (foto: Funda)

Dat huis kocht Reinout in 2006 voor bijna 5,7 miljoen euro en ging twee jaar geleden voor 8,8 miljoen in de verkoop. Na ruim een jaar was het nog steeds niet verkocht en ging het weer uit de verkoop. Maar blijkbaar wil het gezin er toch niet meer gaan wonen nu Reinout weer in Europa aan het werk gaat, want eerder dit jaar ging de statige villa wéér in de verkoop. Vraagprijs nu: 7,3 miljoen euro. We zijn inmiddels een aantal maanden verder maar het pand staat nog steeds op Funda. Bij elkaar kijkt Reinout dus aan tegen een potentiële 23 miljoen euro, maar concreet gezien heeft hij niks. Als dat maar goed komt met de familie Oerlemans.