Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Naam 'Red Light District' mag niet meer op de Wallen

Op een aantal wegwijsborden in het Wallengebied staat nu 'Red Light District'. Dat geeft een verkeerde uitstraling, vinden lokale politiek en bewoners.

Naam 'Red Light District' mag niet meer op de Wallen

Om de enorme stroom toeristen in de binnenstad van Amsterdam aan te kunnen is de gemeente begonnen met het maken van een nieuwe routebeschrijving, waarbij het Wallengebied als Red Light District wordt aangeduid. Zo ook op de wegwijsbordjes in het gebied. Maar daar zijn lokale bewoners het niet mee eens.

Verkeerde uitstraling

De naam 'Red Light District' zou de lokale prostitutiebranche promoten. Het zou namelijk te expliciet verwijzen naar de actieve beroepsgroep daar, in plaats van het gebied. En lokale partijen (en bewoners) vinden dat de prostitutiebranche die zich in het gebied afspeelt niet als bestemming zou moeten worden aangewezen. 'Wallengebied' of 'De Wallen' worden beter ontvangen.

Experiment

Wethouder Everhardt van Toerisme kon de gemeenteraad gelukkig gerust stellen: 'De borden horen bij een experiment om een nieuwe routebeschrijving voor het gebied te ontwikkelen. Dit gebeurt in samenspraak met de bewoners. De term 'Red Light District' is een ongelukkige keuze en heeft een 'bij-effect' dat we niet willen. Deze term zal het dus ook zeer waarschijnlijk niet worden.'