Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maatregelen nog tot en met 28 april verlengd: 'Boek geen meivakantie'

De huidige maatregelen tegen het coronavirus worden sowieso nog tot en met 28 april verlengd.

Maatregelen nog tot en met 28 april verlengd

Dat maakt premier Mark Rutte vandaag bekend tijdens een persconferentie om 19:00. Scholen, horeca en sportclubs blijven dus sowieso tot en met 28 april gesloten. Mensen worden opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken en zo min mogelijk naar buiten te gaan. Dezelfde situatie als nu dus.

Maatregelen werken

We zullen het binnenzitten dus nog even vol moeten houden, want ook tot en met 28 april is het devies: 'Blijf thuis'. Dit omdat de huidige maatregelen wel lijken te werken. Waar de verspreidingsgraad eerder nog 2,5 tot 3 was, ligt die nu op 1. De snelheid van de verspreiding wordt met deze maatregelen dus flink ingedamd.

Boek geen meivakantie

Wat er na 28 april precies gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat we niet direct teruggaan naar een 'normale' situatie, dus de kans zit erin dat de maatregelen nog een keer verlengd worden. Dit omdat het team van experts steeds slechts drie weken vooruit kan kijken om een goede inschatting te kunnen maken. Op de vraag of premier Rutte al iets kon zeggen over de meivakantie zei hij: 'Daar kan ik inhoudelijk niks over zeggen, maar mijn advies is: maak geen plannen'.