Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boeren tóch de snelweg op: 'Het is oorlog'

Vandaag protesteren de boeren weer in Den Haag. Dit keer niet op het Malieveld, maar tegenover het Centraal Station.

Den Haag zet legertrucks in bij het boerenprotest

Boerenprotest

Vandaag protesteren de boeren wederom tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Dit keer niet op het Malieveld, maar bij park Koekamp, tegenover het Centraal Station. Dit om schade aan het Malieveld te voorkomen, nadat deze (met behulp van de boeren zelf) hersteld is na het vorige boerenprotest.

In Den Haag zijn maatregelen genomen om het protest in goede banen te leiden. Er staan legertrucks klaar bij  het Centraal Station, er zijn waterkanonnen opgesteld en diverse wegen zijn afgesloten. Praktijken als de vorige keer, dat trekkers dwars door hekken heen reden, willen ze in Den Haag niet nog een keer hebben.

Boeren op snelweg

De politie oordeelde dat het boerenprotest plaats van vinden, maar dat boeren die op de trekker komen via B-wegen naar Den Haag moeten rijden. Ook het Farmers Defense Force riep de boeren op niet met hun trekkers de snelweg op te gaan. Vanochtend bleek er toch een groepje van 15 boeren op de A12 richting Den Haag te rijden. Op de trekkers hingen borden met 'Never Give Up' en 'Het is oorlog!'