Door: Redactie Panorama
Misdaad

Zoon van Osama bin Laden klaar om in voetsporen vader te treden

Terwijl Isis het nieuws qua terrorisme en Midden-Oosten domineert, is Al-Qaeda druk bezig om in Saoedi Arabië onrus...

Terwijl Isis het nieuws qua terrorisme en Midden-Oosten domineert, is Al-Qaeda druk bezig om in Saoedi Arabië onrust te stoken. De grote aandrijver is Hamza bin Laden; jawel, de zoon van Osama. 

De vete tussen de koninklijke familie van Saoedi Arabië en Al Qaeda is al vijftien jaar aan de gang, maar nu is Hamza er zich mee gaan bemoeien. Vorig jaar postte de jongen al een video met bedreigingen en een paar dagen geleden volgde een tweede. In het propagandafilmpje probeert hij zijn volgers wijs te maken dat de stichter van het Saoedische koninkrijk een Britse agent was, meldt het Amerikaans Arabische medium Al Monitor. Eerder riep hij al op voor geweld tegen de Verenigde Staten.

Hamza bin Laden

Hamza moet de grote meneer worden van de terroristische organisatie. De organisatie stoomt hem dan ook klaar voor het leiderschap aldus Al Monitor. Nu wordt hij vooral nog gebruikt als ‘marketingmiddel’ door de organisatie. Volgens een artikel uit 2016 van Business Insider moet Hamza een jongere nieuwe generatie volgers gaan inspireren.

Wraak

Ali Soufan, een voormalig FBI-agent, heeft brieven ingezien van een 22-jarige Hamza. Tegen het Amerikaanse CBS News stonden die brieven vol van haat tegen Amerika. Hij zou uit zijn op wraak. ‘Hij zegt eigenlijk: “Amerikaans volk, we komen voor jullie en dat zullen jullie gaan voelen en we gaan wraak nemen wat jullie deden met mijn vader, Irak en Afganistan.’

Vader

Volgens het Australische news.com.au lijkt de zoon dan ook precies op zijn vader. Van de twintig nakomelingen van de terroristenleider met een van zijn zes vrouwen, was hij vaders favoriet. Hij is intelligent en staat voor een gewelddadige radicale jihad. Hij kreeg de haat tegen het westen en Saoedi Arabië met de paplepel ingegoten. De nu volgens schattingen 28-jarige jongen is getrouws met een dochter van het hoofd van de trainingskampen van de organisatie.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws