Door: Jeroen Kraak Fotografie:
Misdaad
2

Zevende toerist dood gevonden op Thais ‘moordenaarseiland’

De Belgische Elise Dallemange (30) is dood gevonden in de jungle op het eiland Koh Tao. Ze werd gevonden terwijl ze half...

De Belgische Elise Dallemange (30) is dood gevonden in de jungle op het eiland Koh Tao. Ze werd gevonden terwijl ze half aangevreten was door hagedissen. Dat was acht dagen nadat ze had gezegd te vertrekken van het eiland.

Zelfmoord?

De doodsoorzaak is volgens de politie zelfmoord, maar dat gelooft de moeder van Elise niet. Zij denkt dat er anderen betrokken zijn bij de dood van haar dochter en dat de politie informatie probeert te verbergen. Zo werd haar het autopsierapport beloofd, maar heeft ze die tot op heden niet ontvangen.

De politie vertelde de moeder dat Elise zichzelf verhangen had aan een boom, maar er is geen afscheidsbrief gevonden. Wel was ze gewikkeld in oude katoenen T-shirts en lag er een lege fles benzine naast haar. Bovendien werd haar koffer aangetroffen op de veerboot die ze zou nemen, wat apart te noemen is. Dat zou betekenen dat ze wel degelijk van plan was om te vertrekken van het eiland, terwijl ze juist dieper in de jungle gevonden werd. Nu is de moeder met een speciale Duitse privédetective opzoek naar getuigen die daadwerkelijk hebben gezien dat het meisje aan een boom hing.

Zeven doden

De Belgische is niet de eerste dode op het eiland. In drie jaar tijd zijn er al zeven toeristen dood gevonden. Het nieuws over de dode buitenlanders proberen de Thaise autoriteiten te verbergen. Volgens lokale journalisten worden ze onder druk gezet om niet over de zaken te publiceren.

Twijfel

De Irish Mirror probeerde contact te zoeken met de politie, maar die wilde niet meewerken. ‘Het is oud nieuws en een misverstand. Verder is er niets over de zaak te zeggen’, vertelt iemand van de politie aan de krant. Het reddingsteam op het eiland is eveneens niet happig om hun mond open te doen. ‘We weten helemaal niets van de zaak, je moet bij de politie zijn.’ 

Van de zes anderen die eerder op het eiland dood werden aangetroffen, zouden er drie zelfmoord hebben gepleegd. De omstandigheden zijn echter net zoals bij de dood van Elise twijfelachtig.