Door: Martijn Haas
Misdaad

Zes horrorclowns opgepakt en gestraft (VIDEO)

Misschien was het even wat weggezakt. Maar wellicht kunt u het zich toch nog herinneren. Het vorige jaar was het jaar...

Misschien was het even wat weggezakt. Maar wellicht kunt u het zich toch nog herinneren. Het vorige jaar was het jaar van de horrorclowns. En op de meest vreemde plaatsen sloegen deze kleurig geklede monsters toe. Zoals in Delft, dat stevig te kampen had met een heuse horrorclownplaag. Lees daarover hier terug. Of anders hier. Of kijk het bovenstaande filmpje nog eens.

Incidenten, van licht tot zwaar, haalden de voorpagina's van de dagbladen. Met als absoluut hoogtepunt de items over tiener Luc uit Delft, die zomaar een horrorclown had verjaagd. Een jongen met de juiste mentaliteit, die niet over zich heen liet lopen.

De politie in Delft maakt nu bekend dat zes horrorclowns die in deze stad actief zijn geweest zijn opgepakt. Zij bleken nog erg jong te zijn, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud, zo lezen we terug bij een van onze favoriete politiepersvoorlichters, Anniek Enthoven. Zij zijn gelukkig niet op droog brood, een bekertje water en een geurend toilet getrakteerd. Maar linea recta naar Bureau Halt gebracht. Alwaar zij nu leren een beter mens en een betere burger te worden, zonder masker, zonder plagerij, en met goede rapportcijfers.

Of zoals we het lezen op de site van Halt: "Jongeren zoeken soms de grens op. Experimenteren hoort bij hun leeftijd. Maar soms gaan zij te ver en plegen ze een misdrijf of overtreding. De omgeving kan hier veel last van hebben. Denk aan de winkelier van wie gestolen wordt of de bewoners van een wijk waar een groep jongeren overlast veroorzaakt. Door direct en op een grondige manier in te grijpen, voorkomt Halt dat gedrag van kwaad tot erger wordt. De Halt-straf heeft tot doel grensoverschrijdend gedrag zo vroeg mogelijk te stoppen en genoegdoening te bieden aan de slachtoffers en aan de maatschappij."

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!