Door: Martijn Haas
Misdaad

Wordt Karim S. a.s. vrijdag vrijgelaten?

Aanstaande vrijdag staat een vervolgzitting gepland in de veelbesproken zaak rondom de dood van Hafed Merkikou. Deze M...

Aanstaande vrijdag staat een vervolgzitting gepland in de veelbesproken zaak rondom de dood van Hafed Merkikou. Deze Marokaans-Limburgse horeca-eigenaar werd begin dit jaar - in februari - onder duistere omstandigheden om het leven gebracht. Twee mannen drongen zijn woning binnen en schoten hem dood, bij een daad die ze zelf hebben uitgelegd als een 'mislukte roofoverval'. Ze zouden met Merkikou in een gevecht zijn beland. Die achtergrond maakt het een interessante zaak. 
Na de schietpartij vluchtten de daders. De gealarmeerde politie trof Merkikou thuis zwaargewond aan. Korte tijd later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. 
 
Vingerafdruk
 
Ondertussen - in afwachting van die zitting aanstaande vrijdag - hebben de procespartijen hun eisen gisteren kenbaar gemaakt tijdens een eerste pro forma zitting deze week. De 24-jarige Karim S. uit Stein hoeft volgens zijn advocaat Guy Weski niet langer in voorlopige hechtenis te zitten voor de moord in februari dit jaar op de shishalounge-cafébaas uit Geleen.
"Het was een poging tot inbraak die uit de hand is gelopen, daar staat hooguit een halfjaar voor," stelde de Rotterdamse verdediger, via een verzoek dat hij bij de rechtbank heeft ingediend.
De 24-jarige verdachte uit Stein werd als eerste opgepakt, nadat de politie een vingerafdruk en bloedsporen van hem aantrof in de woning.
 
Jachtgeweer