Door: Martijn Haas
Misdaad

Wilde Klaas Otto aanklager justitie laten vermoorden?

Heftig nieuws. Heeft justitie iemand opgepakt die Greetje Bos wilde pakken?

Heftig nieuws. Als het allemaal bewezen gaat worden en als we ons niet vergissen, dan heeft het OM vandaag een man opgepakt in Sliedrecht die "een aanklager binnen het OM" zou hebben willen vermoorden. Deze man zou of in opdracht of in samenwerking met oud-No Surrender General Klaas Otto hebben gewerkt. Dat is althans wat we mogen opmaken uit deze berichtgeving en wat andere media beweren. Hier. Overigens kan het ook betekenen dat deze man de officier van justitie enkel "iets zou hebben willen aandoen". Dat is dus geen "vermoorden." Het OM geeft daar in haar persbericht geen uitsluitsel over.

We citeren losjes uit dit persbericht: 'De politie heeft maandagavond in Sliedrecht een 44-jarige man aangehouden die opdracht zou hebben gekregen om een aanslag te plegen op een officier van justitie bij het gewest Zeeland-West Brabant.'

Dit moet haast wel Greetje Bos zijn, maar we houden een slag om de arm, zij werkt samen met een team, maar ze is wel het 'gezicht' van deze zaak. Begin dit jaar heeft ze zich laten portretteren in de Volkskrant.

Greetje Bos in het Volkskrant Magazine

'De man zou handelen in opdracht van een gedetineerde hebben gehandeld die vastzit in Middelburg, en wiens cel is doorzocht.' Daarmee bedoelt men dus Otto.

'Verder zijn twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam doorzocht. Er is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers. Het onderzoek naar een dreigende aanslag op de officier is enkele weken geleden begonnen. De gedetineerde (Otto) dus zou opdracht hebben gegeven de officier in zijn strafzaak iets aan te doen.' Daar dus die vage omschrijving.

De politie zal de komende dagen zowel de gisteravond aangehouden verdachte als Otto gaan verhoren. Is dit nu de zoveelste plotwending in een zaak die de sfeer heeft van een criminele soap? Of is dit het begin van het einde van Otto? We zullen het allemaal weer gaan zien. 

Een voorbeeld van hoe dit nieuws deze ochtend Twitter overvalt