Door: Martijn Haas
Misdaad

Vrouw vermoordt organisator nailpolish-party

In Nieuw Zeeland noemen ze het een Pamper-party. Een partijtje bij iemand thuis waarbij een professionele nagelstyliste...

In Nieuw Zeeland noemen ze het een Pamper-party. Een partijtje bij iemand thuis waarbij een professionele nagelstyliste wordt ingehuurd. Terwijl de kindertjes ergens achter in de woonkamer met elkaar spelen, gaan de moeders gezellig bij elkaar zitten. Onder het genot van een wijntje doet iemand dan hun nagels en wisselen ze roddels met elkaar uit.

Zo ook was het de bedoeling dat de ochtend van de 15e oktober vorig jaar, schrijft New Zealand Herald. Een groepje van negen moeders die elkaar al heel lang kenden kwam bij elkaar in de plaats Te Atatu in Nieuw Zeeland. De nagelsytliste was er ook, evenals ene Anna Brown (36), die niet zo bekend was bij de anderen, maar door een van hem 'als nieuwe vriendin' was uitgenodigd om eens mee te komen.

Diezelfde Anna Brown staat nu terecht voor moord tijdens deze party.

Moordverdachte Anna Brown

Het feestje start om 13.00 uur, en iedereen is vrolijk, onder het genot van een knabbeltje en een drankje. Tot het een uur of drie in de middag is Anna Brown een ruzieachtig gesprek krijgt met een van de gasten. Het is niet precies duidelijk waarover het gaat. Maar de organisatrice van de Pamper party Carly Stewart (36) besluit Brown apart te nemen. Ze wil haar nieuwe gast kalmeren en lijkt daar ook in te slagen. Het is duidelijk dat Brown een borrel teveel op heeft en dat bepaalde emoties haar teveel worden.

Op een gegeven moment loopt Brown daarop naar de keuken, pakt daaruit een groot vleesmes en loopt met het ding achter haar rug terug naar Stewart. En voordat die door heeft wat er aan de hand is steekt Brown met het mes recht in het hoofd van haar gastvrouw. Met een fel gebaar haalt ze het mes even snel weer uit het lichaam van de vrouw en wandelt weg. 

Dodelijk getroffen slachtoffer Carly Stewart

De paniek op het feestje is gigantisch. Die wordt alleen nog maar groter als een snel opgeroepen ambulance ook nog eens naar een verkeerd adres toe rijdt.

Dan is er ook de angst dat Brown terug zal keren om nog meer gewonden te maken. De vrouw is kort na de steekpartij het huis uit gelopen. Terwijl hulpdienstmedewerkers uiteindelijk toch arriveren en Stewart proberen te verplegen staat Brown ineens weer op de oprijlaan. De dames die aanwezig waren op het feestje gillen het uit van angst. Ze zal toch niet opnieuw toeslaan?

De politie arriveert kort daarop en slaat Brown in de boeien. Inmiddels is vast komen te staan dat zij in de dagen voorafgaand aan het incident meerdere drugs had gebruikt. In haar urine werden sporen van chrystal meth, amfetamine en het ADHD-medicijn Ritaline gevonden.

Carly Stewart is komen te overlijden aan haar steekwond. Morgen is de laatste inhoudelijke zittingsdag in deze zaak en zal de openbaar aanklager zijn strafeis uitspreken.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!