Door: Martijn Haas
Misdaad

Vrienden van Klaas Otto loven 50.000 euro uit

BN De Stem meldt vandaag, via auteur Hessel de Ree, dat er een nieuwe initiatief is opgestart. Een groep vrienden van Kl...

BN De Stem meldt vandaag, via auteur Hessel de Ree, dat er een nieuwe initiatief is opgestart. Een groep vrienden van Klaas Otto wil de gedetineerde oud No Surrender-General graag een handje helpen. Omdat justitie Otto maar verdenkt van allerlei zaken zonder met concreet bewijs te komen loont deze groep nu 50.000 euro uit voor diegenen die met tastbaar bewijsmateriaal kunnen komen. Daarbij gaat het om zaken waarin Otto geldt als verdachte - maar nog niet veroordeeld is.

Otto's advocaat Louis de Léon beaamt het verhaal in de Brabantse krant. Hij zegt dat zijn cliënt aanvankelijk niets wist van het initiatief, maar dat hij er nu wel mee instemt. Otto is verdachte in zeven strafzaken. Er is hem een groot aantal delicten toegeschreven: mishandeling, afpersing, beïnvloeding van getuigen. Veel van die onderzoeken zijn nog niet afgerond. Dat is dan ook waardoor de vrienden hopen dat het voordeel nog in Otto's kant kan keren. Als justitie niets doet, doen wij het wel, zo luidt de gedachte.

Louis de Léon in BN De Stem: "Ondanks dat er scenario's zijn die meer voor de hand liggen, kiest ze steeds een scenario waarin Otto een strafrechtelijke betrokkenheid zou hebben. De beantwoording van wie er werkelijk betrokken is, maakt kennelijk niet uit.'' En: "Ondanks dat er scenario's zijn die meer voor de hand liggen, kiest ze steeds een scenario waarin Otto een strafrechtelijke betrokkenheid zou hebben. De beantwoording van wie er werkelijk betrokken is, maakt kennelijk niet uit.''

Otto heeft naar verluid ingestemd met het project. Het gaat de vrienden vooral om zaken zoals 'valse verklaringen' door getuigen. Diegenen die zich melden met info waarom een bepaalde verklaring niet klopt kunnen wellicht rekenen op dit aardige bedrag. Het is een manier om zelf achter de waarheid te komen, zo stelt de groep. 

Het OM heeft een korte reactie gegeven aan BN De Stem, daarin wordt gesteld dat iedereen zelf een zoektocht mag opzetten en dat het OM open staat voor andere scenario's.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws