Door: Martijn Haas
Misdaad

Vijf gewonde politieagenten na routine actie tegen de illegale mojito verkopers in Benidorm

Bij een actie tegen de illegale mojito- en andere alcoholische drankjes-verkopers op de stranden van Benidorm zijn afgel...

Bij een actie tegen de illegale mojito- en andere alcoholische drankjes-verkopers op de stranden van Benidorm zijn afgelopen vrijdag vijf van de meer dan twintig betrokken agenten gewond geraakt. Politiemannen van de Policía Local wilden afgelopen vrijdag een aantal zogenaamde mojiteros aanhouden op basis van illegale verkoop van alcoholische dranken op het Playa de Levante, het strand in Benidorm. Deze actie liep echter volledig uit hand waarbij een grote vechtpartij ontstond.

De actie liep al snel uit de hand omdat de mojiteros zich niet konden verzoenen met de grote politiemacht die op het stand zijn opwachting maakte. Daarom riepen de verkopers de hulp van enkele 'collega's' in. Waarop de politie ook weer meer mensen liet opdraven. Het gevolg was een situatie die steeds meer gespannen raakte, waarna er op een gegeven moment een clash ontstond tussen de gezagshandhavers en de drankjesmannen, die veelal geen cent hebben om aan hun kont te krabben.

Tijdens de vechtpartij die ontstond raakten vijf agenten licht gewond en moest er een naar het ziekenhuis gebracht worden voor verwondingen aan een knie. De politie kon twee verkopers die deelnamen aan de vechtpartij arresteren.

Op de website Spanjevandaag lezen we: "De stranden van Benidorm hebben al jaren te maken met mannen die op illegale, ongecontroleerde en vaak onhygiënische wijze drank aan de toeristen verkopen op de stranden van de kustplaats. Het gaat vaak om mojitos, vandaar dat deze verkopers “mojiteros” worden genoemd. Ze zijn al jaren een doorn in het oog van de gemeente en voor de vele bar en strandtenten eigenaren die moeten toekijken hoe er minder bij hen gekocht wordt en meer bij de mannen die proberen wat bij te verdienen. Het probleem is dat er enkele jaren geleden slechts een handvol werkten op de stranden maar dit tegenwoordig is uitgegroeid tot tientallen die georganiseerd te werk gaan en veel belastingvrij geld verdienen met hun verkopen."

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws