Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Vier leden van neonazi-groep opgepakt op verdenking van terrorisme

Vier vermoedelijke leden van een verboden neonazi-groep in Groot-Brittanië zijn gearresteerd op verdenking van het...

Vier vermoedelijke leden van een verboden neonazi-groep in Groot-Brittanië zijn gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. 

Volgens de politie waren de arrestaties goed gepland en was er geen gevaar voor het publiek. Er werden vier mannen opgepakt tussen de 22 en 32 jaar. Er zijn nu huiszoekingen bij de woningen van de mannen aan de gang, meldt Sky News. Ze worden ervan verdacht dat ze lid zijn van de terroristische groepering National Action. Meer informatie is nog niet bekend.

National Action

De neonazigroep National Action is verboden sinds december 2016. De organisatie is volgens minister van Binnenlandse Zaken Amber Ruth racistisch, antisemitisch en homofoob. Het zou haat en geweld aanwakkeren tegen verschillende groepen en een ideologie promoten, die tegen de waarden van Groot-Brittannië waren. De organisatie is daarom in dat land verboden, meldt the Sun.

De groep zelf beschrijft zich als een nationaalsocialistische jongerenorganisatie die gericht is op de rechter flank. De groep prees de moordenaar van een Brits parlementslid, die haar vermoorde vanwege haar politieke ideeën.

Beeld: iStock