Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Vermoord stel in Dishoek van Servische afkomst

Zo, de Provinciaal Zeeuwse Courant pakt even goed uit deze middag. Waar andere kranten nog wat twijfelen, heeft het Zeeu...

Zo, de Provinciaal Zeeuwse Courant pakt even goed uit deze middag. Waar andere kranten nog wat twijfelen, heeft het Zeeuwse dagblad een verslaggever de Tamariskenlaan in Middelburg (zie foto boven) in gestuurd, waar de man en vrouw hebben gewoond, die gisteren beiden vermoord zijn gevonden in de natuur bij Dishoek, bij Koudekerke. 

Zie ons bericht van gisteren hierover.

Het gaat om een groene straat in een middenklasse-buurt in de Zeeuwse hoofdstad. De Zeeuwse Courant schrijft dat het zou gaan om een tweetal van Servische afkomst voor wie de buurt een beetje schrik had. Er was weleens wat overlast. We citeren: "Buurtbewoners zijn huiverig om veel te zeggen over het gezin. Er heerst angst in de buurt, ook nog nu de man en vrouw van het gezin er niet meer zijn; dat blijkt uit wat er wél wordt verteld."

Losse handjes

Deze omwonenden spreken van een van een stel, rond de 40 jaar oud, met vijf kinderen. Het gezin zou met regelmaat overlast veroorzaken in de buurt en ook al bekend zijn bij de politie. De man zou al eens hebben vastgezeten in de gevangenis van Middelburg: Torentijd. Er wordt ook beweerd dat hij een straatverbod had of had gehad vanwege mishandeling van zijn echtgenote. Uit andere bronnen heeft de PZC gehoord dat de vrouw al diverse malen in een Blijf-van-mijn-lijf-huis had gezeten.

Bokshandschoentjes

De man en vrouw zijn gevonden bij een Mercedes die door buurtgenoten wordt herkend. De door de politie aangetroffen wagen bevatte ondermeer een touwtje met twee bokshandschoentjes bevestigd aan de achteruitkijkspiegel. De politie gaat hoogstwaarschijnlijk later vandaag de identiteit bekend maken van het vermoorde stel.

Hoe het nu verder moet met de vijf kinderen is nog even de vraag. Drie van hen zijn minderjarig, twee ervan zijn meerderjarig. Organisaties als Jeugdzorg zijn geïnformeerd. 

Wat is er hier gebeurd? Was het een buitenstaander die de twee om een geldbedrag heeft gedood? Was het een vriend die de eindeloze ruzies tussen deze twee niet meer kon uitstaan? Een vorm van zelfdoding lijkt uitgesloten nu de twee lichamen ernstig toegetakeld zijn. Al sluiten we niets uit.