Door: Martijn Haas
Misdaad

Verdachte opgepakt voor liquidatie Peet van der Linde

Het nieuws van de dag is dat er een verdachte voor de liquidatie op Peet van der Linde is opgepakt. Hij werd dodelijk ge...

Het nieuws van de dag is dat er een verdachte voor de liquidatie op Peet van der Linde is opgepakt. Hij werd dodelijk getroffen toen hij op vrijdag 6 januari 2017 tijdens een stap-avond, dichtbij het Bredase café 't Hoekske werd neergeschoten. Lees ons nieuwsbericht van destijds terug.

De politie heeft de afgelopen uren een persbericht verspreid waarin staat dat het gaat om een 43-jarige verdachte uit Sprundel. Hij is in Rucphen opgepakt. Dat persbericht is hier terug te lezen. Er zijn na een uitzending van Opsporing Verzocht 15 tips binnen gekomen. "Tijdens het rechercheonderzoek kwam een 43-jarige man uit Sprundel als verdachte in beeld. Hij is vanmiddag met toestemming van de officier van justitie aangehouden. De woning waarin hij verbleef, wordt onder leiding de rechter-commissaris doorzocht."

Ook meldt de politie dat er mogelijk snel meer arrestaties zullen volgen. 

Allemaal belangrijk om te weten. Peet van der Linde was een autohandelaar, hij woonde op een woonwagenkampje in Breda. Hij zou gaan getuigen in de witwaszaak tegen Klaas Otto, die hij goed kende. Althans: dat is het verhaal. Of het motief voor de moord op de autohandelaar in die richting gezocht moet worden is nu nog niet bekend. Mogelijk speelt er iets totaal anders. De vermoorde autohandelaar begaf zich in de louche wereld van tweedehands autohandel.

Frappant is wel dat Van der Linde is gedood in het bijzijn van een andere speler in hetzelfde milieu, de schoonvader van de zoon van Klaas Otto. Die stond samen met Van der Linde op de bewuste 6e januari 'buiten' een sigaret te roken toen een persoon voorbijreed en Van der Linde liquideerde. Ook deze 'moordgetuige' speelt een rol in de Otto-zaak. Hij heeft onlangs aangifte gedaan van bedreiging tegen de voormalige No Surrender-general.

Tevens zou hij een afspraak hebben georganiseerd met Klaas Otto en diens rechterhand Janus de V., enkele weken geleden. Een ontmoeting waarmee de voormalige No Surrender-general de voorwaarden van zijn vervroegde vrijlating schond.

Kort na de dood werden er twee uitgebrande auto's aangetroffen, een aan de Belgische grens en een in Bavel. Voertuigen die mogelijk verband zouden kunnen hebben met de liquidatie.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws